Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je poručio da je Split siguran grad unatoč izoliranim incidentima, koji su u zadnje vrijeme možda stvorili drugačiju percepciju u javnosti.

Galerija


Split je siguran grad kao što je i Hrvatska sigurna država, odgovorio je ministar novinarima upitan za sigurnost u tom gradu nakon ovotjednog napada na policajce i pucnjave u ugostiteljskom objektu.

Vezani članci Dino Kozlevac Najavu strožih mjera pozdravljaju u Istri: "Ne možemo feštati po naselju od jutra do mraka" Split: 12 uhićenih još na ispitivanju - 1 MUP objavio za što terete 12 uhićenih u Splitu, mještani ogorčeni: "Samo ugrabi, uzmi sebi, a za druge koga briga"

"Svi su naši pokazatelji takvi da možemo stajati iza te tvrdnje. Razriješenost kaznenih djela u Splitu veća je nego što je bila u ovo doba prošle godine, kao što je i broj kaznenih djela manji", izjavio je Božinović uoči svečane sjednice splitskog Gradskog vijeća, na kojoj će sudjelovati i članovi Vlade.

Napade i pucnjavu koji su se ovih dana dogodili u Splitu nazvao je "izoliranim incidentima koji stvore jednu vrstu percepcije", no to je, smatra Božinović, daleko od stvarnosti.

U Ministarstvu unutarnjih poslova, poručuje, vrlo se ozbiljno pripremaju za turističku sezonu i održavanje javnoga reda i mira.

"Evo, možete svjedočiti i sami o ovoj slici ovdje gdje će se okupiti vrh države. U bilo kojoj drugoj državi na svijetu ovakva interakcija s prolaznicima bila bi nemoguća", istaknuo je ministar. (Hina)