Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Branko Grčić nada se da 'lex Perković' neće imati utjecaja na EU fondove te da ćemo bez problema iz njih izvući pozamašne svote novca.


Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Branko Grčić, danas je kazao kako je odobrenje novca iz kohezijskog fonda odrađeno u rekordnom roku te da je Hrvatskoj na raspolaganju 449 milijuna eura.

>> Evo gdje odlazi novac iz kohezijskih fondova

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hrvatska je iz EU povukla 105 milijuna eura više nego što je uplatila' Slika nije dostupna Grčić: Hrvatska je u plusu i ove i prošle godine, sve suprotno što se tvrdi zločeste su manipulacije

Grčić tvrdi da će Hrvatska biti jedan od najuspješnijih korisnika fondova od svih država Unije. Kaže da postoji puno spremnih i prijavljneih projekata za koje će ministarstvo financirati pripremu kako bi što lakše novac bio povučen. To je, kaže, odgovor oporbi koja kritizira te dodaje kako je ova Vlada u posljednju godinu i pol riješila više projekata nego sve prijašnje vlade zajedno.

'Da su Vlade prije nas pripremale pripremale projekte, neke stvari i investicijski ciklus već bi krenuo, ali oni to nisu napravili. To je napravila ova Vlada', rekao je ministar Grčić i dodao kako se nada komplikacije oko 'lexa Perković' neće imati nikakve posljedice na EU fondove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook