Tomo Medved (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)
Tomo Medved (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

"Sanader nema status hrvatskog branitelja", izjavio je ministar branitelja Tomo Medved.


Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u ponedjeljak je u ponovljenom suđenju proglašen krivim u slučaju Hypo i nepravomoćno osuđen zbog ratnog profiterstva na dvije i pol godine zatvora. Kao olakotne okolnosti sutkinja je Sanaderu uzela velik protok vremena, raniju pravomoćnu neosuđivanost i sudjelovanje u Domovinskom ratu. Sutkinja je u čitanju presude navela i da je Sanader branitelj.

Vezani članci Okrugli stol o mirovinama hrvatskih branitelja ostvarenim po posebnim propisima (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Objavljeni najnoviji podaci o braniteljima: Koliko ih ima, kolike su im mirovine - ''Oni su temelj, a ne teret društva'' Milorad Pupovac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Medved i Đakić HVIDR-u tražili da ne poduzima poteze zbog Pupovca: Predsjednik Glavnog odbora ponudio ostavku?

Ministar Tomo Medved sada to opovrgava. "Presude ne komentiram, ali Sanader nema status hrvatskog branitelja. Ne znam što je sutkinja navela, koji su elementi uzeti kao olakotne okonosti, ali Sanader taj status nema", siguran je Medved.