Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dalje je sve na MUP-u i Interpolu

Ministar Bošnjaković potpisao rješenje o izručenju Kalinića Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je ministar Dražen Bošnjaković danas potpisao rješenje o izručenju Sretka Kalinića Srbiji.

'Daljnja procedura izručenja nije u kompetenciji Ministarstva pravosuđa. Riječ je o tehničkim detaljima i to je u nadležnosti MUP-a i zagrebačkog ureda Interpola', rekla je glasnogovornica ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Informacije daje na kapaljku Sretko Kalinić priznao 35 ubojstava? Slika nije dostupna Postupak ipak ide Kalinić protiv izručenja Srbiji: Progovorio o ubojstvu Simića?

>> RTS: Kalinić optužio Legiju za ubojstvo Vukojevića

Kalinić se prošli tjedan odrekao prava na žalbu na rješenje o izručenju Srbiji i time je postao prvi hrvatski državljanin koji će biti izručen nekoj drugoj državi.

Molbu za izručenje Kalinića Srbija je Hrvatskoj poslala 11. lipnja, tri dana pošto je Kalinić teško ranjen iz vatrenog oružja pokraj jezera u Rakitju gdje ga je pronašao prolaznik. Nakon operacije kalinić je prevezen u zatvorsku bolnicu.

Sumnja se da je na njega pucao Miloš Simović, kojega je srbijanska policija uhitila dan poslije u blizini Morovića, mjesta u blizini graničnoga prijelaza Batrovaca, pri pokušaju da iz Hrvatske ilegalno uđe u Srbiju.

Obojica su kao pripadnici 'zemunskoga klana' u odsutnosti osuđena na zatvorske kazne po 30 godina zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003. godine, od kada su bili u bijegu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene