Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslodavci se protive

Minimalna plaća viša za 266 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od iduće godine trebala bi rasti minimalna plaća koja se nije mijenjala od 2009. godine, najavljuju u Vladi.

Sadašnji bruto iznos od 2814 kuna trebao bi biti viši za 266 kuna, tj., popeti se na 3080 kuna. Poslodavci se protive podizanju najniže zakonski propisane plaće i tvrde da će to dovesti do novih otpuštanja. Sindikati pak podržavaju nastojanja Vlade da minimalnu plaću prestanu vezati uz rast bruto domaćeg proizvoda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mrsić razočaran Sindikalci napustili pregovore o izmjenama ZOR-a, najavili prosvjed Slika nije dostupna Rast od 266 kuna Raste iznos minimalne plaće

>> Mrsić: Ovih 1.600 kuna moglo bi povisiti hrvatski minimalac

'Ono o čemu razgovaramo sada je način izračuna minimalne plaće, blizu smo toga da usvojimo formulu koju je predložila međunarodna organizacija rada, koja u sebi uključuje onaj prag siromaštva', rekao je Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.

'Minimalna plaća mora biti odraz prosječne plaće, mora biti odraz trenutnih troškova života, trenutnog praga razine siromaštva koji je u Hrvatskoj 2100 kuna. Prema tome, mi smo sada s minimalnom plaćom gotovo na razini praga siromaštva', rekao je Mladen Novosel, iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene