Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar optimističan

Mrsić: Ovih 1.600 kuna moglo bi povisiti hrvatski minimalac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nada se povećanju minimalca i boljoj budućnosti u zapošljavanju mladih.

Nakon fakulteta mnogi mladi ne mogu naći posao. Ministar Mrsić u Splitu predstavio je Zakon koji stimulira zapošljavanje visokoobrazovanih mladih ljudi. Strahu da će poslodavci Zakon izigrati i za sitan novac neprekidno mijenjati jeftinu radnu snagu, ministar kaže - nema mjesta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mrsić: '60 posto mladih koji su koristili mjere zapošljavanja našli posao' Slika nije dostupna Mrsić se pohvalio: 'Za osam posto smanjena nezaposlenost mladih od 15 do 24 godine'

>> Mrsićev model od 1.600 kuna neki mogu samo sanjati. Doznajte tko!

Splitska gradska uprava primila je 650 prijava mladih za 20 radnih mjesta. Nezaposleni mladi sa srednjom školom pitali su tko stimulira njihovo zapošljavanje?

'Ulazimo u EU , imat ćemo otvorene socijalne fondove i nadamo se da će ovih 1600 kuna povisiti na hrvatski minimalac, to je neki cilj', rekao je Mrsić.


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene