Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neven Mimica je izjavio u razgovoru za Dnevnik Nove TV kako SDP, prvenstveno Zoran Milanović, IDS poziva da za novog ministra turizma predloži Ivana Jakovčića.


Na pitanje vjeruje li Jakovčićevim porukama o nastavku suradnje, Neven Mimica je rekao da u SDP-u smatraju da je odluka predsjedništva IDS-a o ostanku u koaliciji dobar put i izbor te pozdravljaju to što je u IDS-u prevladala odgovornost za zajednički nastavak rada koalicije te očekuju da će ta odlučnost i stvarno prevladati.

Vezani članci Slika nije dostupna SDP, IDS i HSU: Slučaj Čačić neće utjecati na budućnost koalicije Slika nije dostupna VIDEO Ministri ipak snimili referendumski spot, pogledajte ga OVDJE

SDP očekuje od Jakovčića da preuzme ministarstvo turizma

Upitan misli li da bi doista, kako očekuje Jakovčić, do Uskrsa mogli imati novog kandidata za ministra turizma, SDP-ov potpredsjednik Vlade izjavio je da u SDP-u i Vladi očekuju što brži prijedlog novog kandidata, na koje je IDS-ov Veljko Ostojić dao ostavku, no da SDP, što prvenstveno, kako je rekao, uključuje predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića, poziva koalicijskog partnera da za to mjesto kandidira svojeg predsjednika Ivana Jakovčića.

>> Jakovčić: Zorane, nazovi! Ako se ne čujemo kroz par dana, onda nema smisla

Mimica je rekao da u SDP-u smatraju da on po svojim stručnim i političkim kompetencijama predstavlja najboljeg kandidata koji s tog mjesta, kako je rekao, može učiniti mnogo i za Istru i za Hrvatsku.

Na pitanje Mislava Bage je li nakon svega moguće da Jakovčić sjedi u Vladi Zorana Milanovića, Mimica je odgovorio da se oni time približavaju izvornoj namjeri da svi predsjednici koalicijskih stranak budu u Vladi jer je, kako kaže, to pravo mjesto za razgovor, dogovor i dijalog o tome kako, ne mijenjati Plan 21, nego kako ga unaprijediti.

'Standardi su utvrđeni i podignuti visoko kod Mirele Holy'

Upitan za komentar poruke premijera Milanovića da su zadržani visoki standardi te možemo li vjerovati da će to vrijediti i kod SDP-ovih ministara, Mimica je odgovorio da su standardi utvrđeni i podignuti tako visoko upravo kod bivše SDP-ove ministrice Mirele Holy i sada ostaju  na jednakoj visini.

Na pitanje vrijedi li to i u slučaju ministra poloprivrede Tihomira Jakovine, Mimica je rekao da njegov slučaj treba procjenjivati u odnosu na težinu onog što se stvarno dogodilo, a radi se, kako je rekao, o propustu otkazivanja ili prebacivanja jednog poslovnog pothvata sa svog imena na drugo ime u kojem nije bilo osobnog probitka ni probitka za nekog trećeg. Mimica stoga smatra da to jest pogreška i propust za Povjerenstvo za sukob interesa, ali prema njemu se to još uvijek uklapa u standarde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju