Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da nije imao dovoljno vremena

Milovanović odbio iznijeti obranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja tročlanom beogradskom djelu skupine optužene u Srbiji i Hrvatskoj za ubojstvo suvlasnika 'Nacionala' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, drugooptuženi Željko Milovanović u četvrtak je odbio iznijeti svoju obranu, kako je bilo očekivano, objasnivši da nije dobio dovoljno vremena za čitanje spisa vezanih uz predmet te da to utječe na njegovu obranu.

Milovanović, koji je na početku suđenja u travnju 2010. odbio iznijeti svoju obranu i najavio da će to učiniti kasnije tijekom postupka, u nastavku dokaznog postupka ustvrdio je kako mu nije namjera time odugovlačiti postupak već da mu treba više vremena.

Predsjednik sudskog vijeća Vladimir Vučinić kazao je Milovanoviću kako će mu biti omogućeno vrijeme te da će najbolje biti da se optuženi sam javi kada bude spreman iznijeti obranu, te dodao kako će sudski postupak u međuvremenu ići svojim tijekom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obitelj traži odštetu Počelo ponovljeno suđenje za ubojstvo Pukanića i Franjića Slika nije dostupna Hrvatska policija pripremala uhićenje osumnjičenika za ubojstvo Pukanića i Franjića

>> Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora

Postupak je potom nastavljen čitanjem sudskih spisa i izjava svjedoka ispitanih u Zagrebu, među kojima Egona Majera i Frane Domančića, kao i svjedoka pod pseudonimom 'Koko' i svjedoka označenih brojevima od jedan do šest.

Obrana trećeoptuženog Milenka Kuzmanovića zatražila je njegovo puštanje iz pritvora kako bi se mogao braniti sa slobode, što je sudsko vijeće odbilo.

Videovezom iz Hrvatske će biti ispitani telekomunikacijski vještaci

Sudac Vučinić nastavak postupka zakazao je za 20. travnja, kada se očekuje da videovezom iz Hrvatske budu ispitani sudski vještaci koji su obavili telekomunikacijsko vještačenje u istrazi provedenoj nakon ubojstva Pukanića i Franjića.

Optužnicom posebnog državnog odvjetništva u Beogradu Sreten Jocić, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović terete se za kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva. Oni su optuženi da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića, u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu koju su postavili na kupljeni skuter, koji je dovezen i parkiran uz Pukanićev automobil u dvorištu njegove medijske tvrtke u Zagrebu.

Za ubojstvo Pukanića i Franjića na zagrebačkome Županijskom sudu 3. studenoga izrečene su presude šestorici optuženih, među kojima i Milovanoviću, kojemu se sudilo u odsutnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene