Boris Milošević
Boris Milošević Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Saborski zastupnik SDSS-a i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Boris Milošević komentirao je u četvrtak na Facebooku napad na goste kafića kod Knina ustvrdivši kako se dogodio "još jedan napad na Srbe koji je motiviran isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih".


"Ovo ljeto nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napada na sezonske radnike na Braču imamo još jedan zločin iz mržnje, gdje su napadači napali i pokušali ozlijediti više osoba motivirani isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih", napisao je Boris Milošević.

Vezani članci Boris Milošević Boris Milošević na Facebooku: "Od svake moje riječi glasnije govore vukovarske grobnice" Policijski očevid, ilustracija Užas kod Splita: Unuk narkoman usred noći pretukao djeda i nanio mu po život opasne ozljede

Pet osoba lakše je ozlijeđeno u srijedu navečer u Uzdolju kod Knina, kada ih je nekoliko nepoznatih osoba napalo u kafiću, isto se dogodilo i u mjestu Đevrske na kninskom području, ali tamo nitko nije ozlijeđen. Lokalni portali pišu da su bili napadnuti jer su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

''Napad maskiranih napadača u srijedu navečer u kafiću u Uzdolju, općina Biskupija, na grupu gostiju, među kojima je bilo žena i djece, je divljački i kukavički čin. Ovo nije navijački obračun. Svaki pokušaj relativizacije ovog ružnog događaja znači pravdanje nasilja i stajanje na stranu napadača. Hoće li proizvodnja mržnje prestati", kaže Milošević.

I SDP je oštro osudio sramotan napad iz mržnje. ''Ne smijemo dopustiti da ovakve ružne slike netolerantne i nesigurne Hrvatske, kakve stvara šačica huligana, šaljemo u svijet. Mi želimo modernu i otvorenu Hrvatsku u kojoj se svi osjećaju sigurno bez obzira na nacionalnu i religijsku pripadnost, spol, rod ili seksualnu orijentaciju. Nadamo se da će počinitelji biti brzo i propisno sankcionirani'', poručili su iz SDP-a.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da prema njegovim informacijama nitko od napadnutih osoba kod Knina nije životno ugrožen, ali je sramota što se takav incident dogodio. (L.R., Hina)