Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

NA KRAJU IPAK ODGOVORIO Pitanje na koje je zastupnik HNS-a izbjegavao dati odgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislav Bago je oko mogućeg prijepora između HNS-a i SDP-a oko potpredsjedničkog mjesta u Saboru, razgovarao s Miloradom Batinićem, saborskim zastupnikom HNS-a.

Gospodine Batinić, Vi znate za ovu želju SDP-a da ima dva potpredsjednička mjesta. Jeste li spremni to prihvatiti?

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Pa naravno da nismo. Naime, zašto tražimo da bude isti omjer kao što je bio i u 8. sazivu Sabora? Naprosto to temeljimo na rezultatima postignutim na ovim zadnjim parlamentarnim izborima. Naš argument je da je HNS, pretvorivši preferencijalne glasove u mandate, koaliciji donio 11 mandata, a mi imamo u Saboru devet zastupnika, neovisno o tome što je izlaznost birača bila negdje iznad osam posto manja.

Dobro, no netko bi vas mogao pitati da li biste osvojili toliki broj mandata da ste izašli samostalno na izbore, a ne SDP-om?

To je naravno druga priča.

Možda ne bi nikad ni ušli u Sabor?

Svakako bi ušli u Sabor. Ne bi osvojili devet mandata zastupnika. Prema proračunima i onom što se pokazalo na izborima, mi bi bili između šest ili sedam mandata.

Dobro, ako SDP bude inzistirao na dva potpredsjednička mjesta, što ćete vi napraviti?

Vjerujem da će SDP, kao što smo uvijek i dosad, na jedan demokratski način, vrlo korektno, surađivati i prihvatiti ono što smatramo da je minimum što se HNS-a tiče i mislim da tu neće biti problema.

U redu. Tko je vaš kandidat za potpredsjednika ako dođe do tog dogovora?

O kandidatima za potpredsjednika ćemo raspravljati sutra na stranačkim tijelima.

Dobro, ali tko je u užem izboru? Znamo da su to kod SDP-a Milanka Opačić i Branko Grčić. Tko je kod vas? Da li ej to gospodina Vrdoljak, gospođa Pusić, Vi?

Pa velim, sutra ćemo o tome na stranačkim tijelima. Ne bih sad izlazio s tim.

Dobro, ali tko je u užem izboru?

Pa velim, sutra ćemo o tom na stranačim tijelima.

Dobro zašto to javnost ne bi mogla znati? Znamo za SDP. Vi inzistirate na tom mjestu pa bi javnost imala pravo to znati.

Klub HNS-a ima devet zastupnika i svi će kandidirati na određena mjesta, ali sutra ćemo o tome na stranačkim tijelima.

Nemojte me sad nasmijavati da ste svi sad jednaki. Između vas devet tu je gospođa Pusić, gospodin Vrdoljak, Vi kao potencijalni potpredsjednici. Nisu baš svi isti?

Pa evo, Vi ste baš, ako hoćete radi činjenica, već nabrojali potencijalna imena kandidata.

Znači Vi, gospodin Vrdoljak i gospođa Pusić?

Pa, mislim da je to jedan uži izbor.

Da li bi inzistiranje SDP na dva potpredsjednička mjesta značio i krah suradnje između HNS i te stranke ili bi to bila samo kratkotrajna trzavica?

Nisam siguran, ne želim o tome razmišljati. ovog trenutka sigurno postoji "A" i "B" varijanta. Vjerujem da će se SDP prisjetiti naše korektnosti i da će prihvatiti onaj minimum koji smatramo da HNS-u pripada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene