Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promocija Bijele knjige

Miljuš: Malo smo previše čačkali pa dobili po glavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijetnje smrću, sustavno zastrašivanje i premlaćivanje novinara, 70 ovakvih i sličnih slučajeva Zbor istraživačkih novinara Hrvatske objedinio je u publikaciji pod nazivom 'Bijela knjiga'.

Od 70 obrađenih, od 1990-te do danas, u 20 slučajeva nikada nisu otkriveni počinitelji ili naručitelji. U knjizi su i slučajevi troje urednika i novinara Dnevnika Nove TV. Na promociju u Novinarski dom stigao je i predsjednik Ivo Josipović. Ponajbolji hrvatski novinari istraživači i autori Bijele knjige, namijenili su je mladim novinarima, sociolozima. Osim o knjizi bilo je riječi i o teškom stanju u hrvatskom novinarstvu.

Pročitajte i ovo Stipo Mlinarić pitao i premijera Mlinarić ljut zbog knjige: "Pustio sam dva dana da vidim hoće li itko reagirati" Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove"

'Materijalna nesigurnost je nešto što je u zadnje dvije godine postala naša svakodnevica, a materijalna nesigurnost vodi u autocenzuru', rekla je Slavica Lukić, istraživačka novinarka.  'Malo smo previše čačkali pa smo pa, kako je jedan od ljudi o kojima sam ja svojevremeno pisao, malo smo eto dobili po glavi', nadovezao je novinar Dušan Miljuš.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene