Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministri Vesna Pusić i Orsat Miljenić sudjelovali su na radnom sastanku na kojem se razgovaralo o pravdi koju traže žene žrtve ratnog zločina silovanja.


U udruzi žena u domovinskom ratu ogorčeni su pravnom pasivnošću države te su htjeli ministrima skrenuti pozornost na taj problem. Mnoge od žena dale su svoje iskaze, no oni stoje u ladicama, a počinitelji tih teških zločina slobodni šetaju.

Vezani članci Ispovjesti žrtava silovanja u Provjerenom - 1 ''Izvadio je spolovilo, ajde otvori usta i...'' Mučne ispovijesti djevojaka koje su se prijavile za studentski posao, a postale žrtve gnjusnog silovatelja Lisice, ilustracija Pritvoren zbog ratnog zločina u okupiranom Vukovaru: Kao pripadnik pobunjenih Srba fizički zlostavljao 24-godišnjeg civila

'Oni žive tu s nama bez osjećaja krivnje uvjereni da nisu učinili ništa kažnjivo. Oni su s počinjenim ratnim zločinom zbog pasivnosti Hrvatske slobodni ljudi', kaže Marija Slišković iz Udruga žena u domovinskom ratu.

'Mi ulazimo u čitav niz ugovora s drugim zemljama gdje reguliramo ovo pitanje na sljedeći način - svaki počinitelj mora biti kažnjen', istaknuo je ministar Miljenić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.