Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svaki počinitelj mora biti kažnjen'

Miljenić i Pusić na radnom sastanku sa ženama žrtvama silovanja u ratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri Vesna Pusić i Orsat Miljenić sudjelovali su na radnom sastanku na kojem se razgovaralo o pravdi koju traže žene žrtve ratnog zločina silovanja.

U udruzi žena u domovinskom ratu ogorčeni su pravnom pasivnošću države te su htjeli ministrima skrenuti pozornost na taj problem. Mnoge od žena dale su svoje iskaze, no oni stoje u ladicama, a počinitelji tih teških zločina slobodni šetaju.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Ilustracija Ratni zločin Zastrašujuća ispovijest silovanog muškarca: "Majka i ja se nikada više nismo pogledali u oči"

'Oni žive tu s nama bez osjećaja krivnje uvjereni da nisu učinili ništa kažnjivo. Oni su s počinjenim ratnim zločinom zbog pasivnosti Hrvatske slobodni ljudi', kaže Marija Slišković iz Udruga žena u domovinskom ratu.

'Mi ulazimo u čitav niz ugovora s drugim zemljama gdje reguliramo ovo pitanje na sljedeći način - svaki počinitelj mora biti kažnjen', istaknuo je ministar Miljenić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene