Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio optužbe

Milinović razmišlja o tehničkim promjenama zakona o zabrani pušenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je danas da se razmišlja o mogućnosti izmjena Zakona o ograničavanju duhanskih proizvoda u dijelu koji se odnosi na tehničke uvjete i omogućavanje kafićima do 50 kvadratnih metara da imaju pušačku kabinu.

Takvu mogućnost razmatra stručna skupina Ministarstva zdravstva koja prati provedbu zakona, rekao je Milinović na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Upravnog vijeća HZZO-a. Ujedno je demantirao da je o toj temi jučer raspravljalo Predsjedništvo HDZ-a, kako su objavili neki mediji. Milinović je odbacio svaku mogućnost da je zakon o zabrani pušenja uzrokovao pad prometa u ugostiteljskim objektima i da su zbog toga mnogi ugostitelji svoje lokale morali zatvoriti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gubici ili preinake? Dio ugostitelja nastavlja sa zabranom pušenja Slika nije dostupna Ugostitelji zadovoljni Ugostitelji sretni: Kafići će uskoro opet biti puni

>> Malima kabine za pušače, a velikima odvojene prostorije

'Imam podatke o 10-ak ugostiteljskih objekata kojima je porastao promet zbog ljetne sezone i otvorenih terasa', kazao je Milinović. Smatra da su u nepovoljnijoj situaciji kafići u trgovačkim centrima kojima bi tehničke promjene o kojima se razmišlja najviše pogodovale. Nije međutim želio odgovoriti da li bi pušačka kabina bila dozvoljena i u restoranima. (Hina)

Podržavate li Milinovićeve tehničke izmjene zakona o zabrani pušenja?

  • Da, bilo je i vrijeme
  • Nisam siguran/na da će to pomoći ugostiteljima
  • Ne, to je samo politički trik

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene