Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U lokale se vraćaju cigarete

Malima kabine za pušače, a velikima odvojene prostorije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ razmišlja o modalitetima izmjene zakona o zabrani pušenja. Kako neslužbeno doznajemo, jedan od mogućih prijedloga Vladi bit će da lokali do 50 kvadrata mogu dopustiti pušenje posjetiteljima samo ako instaliraju kabine za pušenje.

Veći lokali za pušače bi trebali imati prostoriju koja bi bila fizički odvojena zidom i vratima od prostora za nepušače. Tako da se pušački dim ne miješa s čistim zrakom u ostatku lokala.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

U prostorijama u kojima je dopušteno pušenje smjelo bi se posluživati piće, ali pod uvjetom da nema posluge. Tako bi pušači piće koje konzumiraju sami sebi prenijeli u zatvoreni dio lokala u kojem je dopušteno pušenje.

Riječ je o tek o jednom od razmišljanja vladajuće stranke o promjeni spornog zakona. Naime ugostitelji su od donošenja zakona tražili da se on i izmijeni, a vladajuću stranku na promjenu je navodno ponukala i ekonomska situacija u zemlji. Hrvatski zakon o zabrani pušenja mnogi su smatrali jednim od najstrožih u Europi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene