Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva Darko Milinović kazao je kako ne zna ništa o HDZ-ovim crniom fondovima,a da nešto i zna, prijavio bi.


'Da je Ivo Sanader ukrao 100 kuna prijavio bih i to', ponovio je nekoliko puta tijekom konferencije za novinare koju je održao zbog optužbi da se nalazio na platnoj listi crnog fonda iza kojeg navodno stoji bivši premijer Ivo Sanader.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Vlada nije lobiranjem ubrzavala pregovore' Slika nije dostupna HDZ predao Barišićev novac iz crnog fonda Bajiću?

Dodaje da u tri godine od kako je na njegovu čelu, Ministarstvo zdravstva nije poslovalo s Fimi medijom ni bilo kojom drugom agencijom, koja se u posljednjih godinu i pol spominje u aferama.

>> HDZ predao Barišićev novac iz crnog fonda Bajiću?

Milinović je kazao kako se protiv njega ne provode nikakve istrage niti ga je policija odvodila na razgovor. 'Govorim u svoje ime i za druge ne mogu govoriti. Već sam se čuo s predsjednicom stranke i oni će stati iza mene', kazao je ministar.

'Ponosan sam što sam ostao nedirnut u aferama koje se pojavljuju, a s obzirom da u svom resoru kontroliram 23 milijarde kuna', istaknuo je.

'Ne znam je li mi podmeću'

Kazao je da Ivo Sanader od njega ni posredno ni neposredno nije tražio da sklapa ugovore s bilo kime. 'Ni jedna kuna iz HDZ-a nije ušla u moj džep, osim iznosa od 1000-2000 kuna na ime putnih naloga', kazao je Milonović dodajući kako je HDZ na njegovo traženje i uz Sanaderov blagoslov donirao 70 tisuća kuna za obnovu crkve u Blagaju prije dvije godine.

Kaže da je priznanicu za taj novac potpisao na blagajni HDZ-a a zatim ga predao svećeniku iz te crkve, o čemu svjedoči i zahvalnica crkve stranci za donirani novac. Upitan misli li da mu upletenost u afere podmeće netko iz HDZ-a, potpredsjednik Vlade prvo nije želio odgovoriti, ali se predomislio i rekao kako misli da za to nema razloga, a ako ima on za njih ne zna