Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva milijuna kuna i 300.000 eura

HDZ predao Barišićev novac iz crnog fonda Bajiću?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni odvjetnik Mladen Bajić ima dokaz da je HDZ imao svoj crni fond.

Radi se o dva milijuna kuna i 300.000 eura koje je smijenjeni Mladen Barišić predao Branku Bačiću, novom rizničaru HDZ-a. Barišić je Bačiću predao navedenu svotu nakon što je u siječnju ove godine smijenjen sa svih stranačkih funkcija, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izmjene u imovinskoj kartici Barišić u karticu dodao da je suvlasnik stana i da ima tri slike Slika nije dostupna Bivši kolega Milinović: Prijavio bih Sanadera da je ukrao i 100 kuna

Nakon provjere stranačkih knjiga Bačić je utvrdio da novac nije evidentiran, no svjedno ga je spremio u sef HDZ-a. Nakon nekoliko mjeseci, kad je Barišić bio sve više u centru istraga vladajuća stranka se predomislila i predala novac državnom odvjetniku.

>> Procedura je za sve u Hrvatskoj ista...

>> HDZ prvi put ove godine ima 'čiste' financije

Prema tome Bajić sada ima potvrdu i dokaz da je HDZ imao svoje crne fondove, novac koji se nije evidentirao i koji je završavao na privatnim računima Barišića i Ive Sanadera, piše Večernji list.

Podsjetimo, Barišić bi ovih dana trebao dovršiti svoj iskaz u USKOK-u o izvlačenju novca iz državnih tvrtki. Očekuje se i dovršavanje iskaza njegove prijateljice Nevenke Jurak. Procjenjuje se da će kroz nekoliko dana u USKOK biti pozvan i bivši premijer Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene