Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Račun prazan, narudžba ide

Milijun i pol kuna teška prijevara s ukrasnim sadnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znajući da na žiro-računima nemaju dovoljno novca, direktorska šestorka je od obtnika iz Gradišta naručila 17 tisuća ukrasnih sadnica i tako ga oštetila za više od milijun i pol kuna.

Šestorica direktora tvrtaka iz Gornjeg Karina, Virja, Zagreba, Varaždina, Baške i Kašinske Sopnice osumnjičeni su da su oštetili dvoje obrtnika iz Gradišta kod Županje od kojih su uzeli više od 17 tisuća raznih ukrasnih sadnica, iako su znali da na računima svojih tvrtaka nemaju novca za plaćanje isporučene robe.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

>> Korisnici Skypea oprez! Cyber kriminalci 'otimaju' vaša računala i traže novac!

Policijska uprava vukovarsko-srijemska danas je izvijestila da su šestorica osumnjičenih, u dobi od 29 do 53 godine, od ožujka do kraja studenoga prošle godine od supružnika vlasnika obrta iz Gradišta naručili i preuzeli više od 17 tisuća raznih ukrasnih sadnica i raznog alata. Kao sredstvo plaćanja predali su im ovjerene bjanko zadužnice, iako su znali da na žiro računima svojih tvrtaka nemaju dovoljno novca.

U policiji kažu da su tako oštetili 52-godišnjaka i njegovu dvije godine mlađu suprugu za više od milijun i pol kuna. Šestero osumnjičenih kazneno je prijavljeno zbog prijevare i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene