Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić pozvao je članstvo stranke da ne dozvoli da se među njih ubacuje "klinove podjela" te je poručio kako postupci HDZ-ovog partnera Mosta Nezavisnih lista "ponekad nisu shvatljivi."


"Imamo nekih koji su nezadovoljni aktualnom hrvatskom vladom, gdje je HDZ na čelu te hrvatske vlade zajedno s našim partnerima u Domoljubnoj koaliciji, ali

imamo i naše partnere iz Mosta nezavisnih lista, koji nam ponekad nisu shvatljivi Vezani članci Ilustracija HDZ odbrusio Milanoviću zbog napada na premijera: "Očekivano, sitni zavidnik" Sabor Burna jesen u Saboru: 16 kazni dnevno, opomene, izbacivanje sa sjednica... evo tko je skupio najviše

nekim svojim postupcima. Ali iznad svega je Hrvatska i budućnost hrvatskog naroda," istaknuo je Brkić u ponedjeljak navečer u govoru na obilježavanju 26. godišnjice osnutka HDZ-a u Vrgorcu.

Naglasio je kako su ostvarena dva strateška cilja, svrgut je s vlasti bivši predsjednik Republike Ivo Josipović, a zatim i SDP.

Opovrgnuo je medijske tvrdnje o navodnim nesporazumima između njega i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. "Nemojmo dozvoliti da bilo tko između nas ubacuje klinove", rekao je istaknuvši da su on i Karamarko prijatelji već 23 godine, a HDZ "jedan i jedinstven".

Pozvao je članove stranke da zaborave međusobne probleme i da ne zaborave stare stranačke kadrove. "Zaboravimo na nesuglasice, prestanimo više s pričama 'ovi' ili 'oni', prestanimo s pričama 'grupa od ovog" ili 'onog'", dodao je Brkić. "Vratimo se onima koji su kroz povijest u ovih 26 godina dali svoj obol HDZ-u. Neke smo zaboravili i ostavili a svi oni zaslužuju mjesto među nama. Nemojte gledati osobne animozitete i vaše osobne frustracije i sukobe jer iznad svih je Hrvatska," poručio je Brkić, čiji je govor u Vrgorcu više puta prekidan burnim pljeskom.

Osvrnuo se i na prijevremene lokalne izbore u Vrgorcu koji će se održati 5. lipnja, nakon što je nedavno Vlada raspustila Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika Rudolfa Grljušića (HDZ) pošto nije uspio skupiti dovoljno vijećnika za usvajanje proračuna. Rekao je kako se u Vrgorcu "dogodila nedgovornost."

"Molim Vas da u predizbornoj kampanji za ove lokalne izbore ne koristite ružne riječi, nemojmo koristiti političke sukobe i nemojmo govoriti o našim poliitčkim protivnicima ili suparnicima ružno. Dosta je hrvatskom narodu podjela i svađa," poručio je Brkić vrgoračkim HDZ-ovcima.

Rekao je kako očekuje pobjedu HDZ-a na lokalnim izbroima u Vrgorcu 5. lipnja. "U zadnje četiri godine Vrgorac je u prihodima proračuna zakinut za više od 60 milijuna kuna raznim mjerama i odlukama bivše vlade," istaknuo je.

Pojasnio kada bi se HDZ mogao očitovati o slučaju Tomislava Karamarka

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić vjeruje da će Povjerenstvo za sukob interesa donijeti pravičnu odluku u slučaju prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, a nakon te odluke, rekao je, očitovat će se i stranka.

"Povjerenstvo za sukob interesa će dati svoju odluku i vjerujemo da će biti onakva kakva jedino može biti, a to je pravična i pravedna. Nakon toga ćemo dati izjavu," rekao je Milijan Brkić u ponedjeljak navečer u Vrgorcu, na traženje novinara da komentira izjavu potpredsjednika Vlade i predsjednika Mosta Bože Petrova da se o eventualnom sukobu interesa Tomislava Karamarka prvo treba očitovati HDZ, pa onda Povjerenstvo.

"Ove priče tko se o čemu mora očitovati pustimo nadležnim institucijama da odrade svoj posao", istaknuo je Brkić.

Prestanimo se baviti tuđim poslovima i uredimo svoj dom i svoju kuću, a svi zajedno moramo urediti državu i napokon narodu osigurati posao i radna mjesta i da ne seli iz Hrvatske, rekao je Brkić uoči početka svečanosti obilježavanja 26. godišnjice osnutka HDZ-a u Vrgorcu.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak kako bi se utvrdilo je li Karamarko u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa tvrtki njegove supruge i prijatelja Josipa Petrovića, savjetnika mađarske naftne kompanije MOL.

Na svečanosti obilejžavanja 26. obljetnice HDZ u Vrgorcu nazočni su i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, minstar poduzetništva i obrta Darko Horvat te potpredsjednik Sabora Ante Sanader. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju