Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija bez komentara

Milanović: Zaigrat će anonimka i pred tvojim vratima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon anonimne kaznene prijave protiv Slavka Linića, ponovno je jedna anonimka zatresla političko tlo u Hrvatskoj.

Ovaj put, na meti se našao šogor prvog čovjeka SDP-a, Zorana Milanovića. Prema pisanju Večernjeg lista, policija ga je već ispitala. Ali o detaljima ne žele govoriti. Članovi SDP-a smatraju kako je riječ o političkom obračunu HDZ-a.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Pa znate kako kaže stara hrvatska poslovica 'zaigrat će anonimka i pred tvojim vratima'. To inače nije prvi put. Ali, treba biti strpljiv. Nemam komentara. Još jedna anonimna prijava. Zaredalo je to u zadnje vrijeme', rekao je Zoran Milanović. SDP-ov Slavko Linić koji je nedavno i sam bio pod udarom anonimki -u svemu vidi politički obračun HDZ-a.

'Oliver je taj koji gura policiju u nered, gura ju u političke obračune. U isto vrijeme Karamarko sa svojim špijunskim vezama nastoji kroz medije se obračunavati sa SDPom. žalosno, ali to je slika i naličje Jadranke Kosor', rekao je Slavko Linić.

U njezinoj stranci se brane. 'Poštovani, uvidom u evidenciju anonimno kazneno pismo sličnog sadržaja u siječnju je zaprimljeno u stranci i iz njega je razvidno da je upućeno na čitav niz adresa, institucija. HDZ ga stoga nije nikome slao', sms je poruka od Sunčane Glavak, glasnogovornice HDZ-a.

Policija cijeli slučaj ne želi komentirati. Kaže, istraga je još uvijek u tijeku. No poučeni nedavnim iskustvom s anonimnim kaznenim prijavama protiv Slavka Linića zbog cijele situacije imali su čak i nadzor u MUP-u.  Nepravilnosti nisu utvrđene, ali je policija oprezna. Po svim prijavama moraju postupati, iako su svjesni da neke mogu biti dobronamjerne, a neke i zlonamjerne.

'Onda se ustvari ide na diskreditaciju osobe i nažalost bez obzira što određene objave nisu potvrđene, znači neutemeljene su činjenicama, one diskreditiraju osobu i nažalost taj isti se jako teško nakon toga može oprati, a kamoli dobiti određenu satisfakciju', kaže Boris Blažinić, iz Instituta za razvoj ljudskih potencijala.

Da HDZ piše anonimne kaznene prijave protiv oporbe, nakon Slavka Linića, optužio ih je i Damir Polančec. No, te tvrdnje nikad nisu dokazane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene