Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lako je biti...'

Milanović za HSP-ovog zastupnika ustvrdio da je HDZ-ovac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović je na Sjednici Vlade kazao kako je 'lako biti HDZ-ovac'.

Premijer Zoran Milanović ustvrdio je danas na sjednici Vlade kako je 'lako biti HDZ-ovac', referirajući se na prijedlog saborskog zastupnika Ivana Šimunovića da Hrvatska proglasi gospodarski pojas na Jadranskom moru, no pogriješio je stranačku pripadnost zastupnika koji je član HSP AS-a.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 "Koji bijedni spin" HDZ žestoko uzvratio: "Baćuška Milanović, vrhovni lažljivac, neće otkriti od koga je uzimao novac" Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..."

Vlada je odbila Šimunovićev prijedlog, a Milanović ističe da bi njegovo prihvaćanje značilo kršenje prihvaćenih obveza. 'Ovdje vidimo prijedlog zastupnika HDZ-a da Hrvatska prekrši obveze koje je preuzela jučer. Kako je lako biti HDZ-ovac', zaključio je premijer pogriješivši stranačku pripadnost zastupnika Šimunovića budući da je on član HSP-a dr. Ante Starčević.

Hrvatska je, naime, preuzela obvezu da to pitanje neće pokretati do donošenja odluke u arbitražnom sporu sa Slovenijom, vezanom uz razgraničenje.

Premijer Milanović: Priznajem pogriješio sam...

Obrazlažući odluku Vlade, ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je da je Hrvatska prilikom pregovora o pristupanju EU pozvana nastaviti neprimjenu bilo kojeg aspekta ZERP-a u odnosu na države članice EU sve do postizanja sporazuma 'u duhu EU-a o tom pitanju'.

Pri tome je, rekao je, izraženo i očekivanje da će se navedeno pitanje odnositi i na razdoblje do punog izvršenja arbitražne odluke u arbitražnom postupku između Hrvatske i Slovenije.

Također, sva morska područja pod jurisdikcijom država članica EU-a koja se nalaze izvan njihovog teritorijalnog mora su 'ribolovno more EU-a', i isti bi slučaj bio i s gospodarskim pojasom, dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene