Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milanović je na Sjednici Vlade kazao kako je 'lako biti HDZ-ovac'.


Premijer Zoran Milanović ustvrdio je danas na sjednici Vlade kako je 'lako biti HDZ-ovac', referirajući se na prijedlog saborskog zastupnika Ivana Šimunovića da Hrvatska proglasi gospodarski pojas na Jadranskom moru, no pogriješio je stranačku pripadnost zastupnika koji je član HSP AS-a.

Vezani članci Davor Filipović Filipović najavio da cijena plina od 1. travnja neće rasti. Onima koji ga napadaju poručio: "Neka dođu!" Andrej Plenković Plenković: "Tko je AP? Ne znam odnosi li se na mene, ali imam dojam da autorice nisu zadovoljne tim dotičnim AP"

Vlada je odbila Šimunovićev prijedlog, a Milanović ističe da bi njegovo prihvaćanje značilo kršenje prihvaćenih obveza. 'Ovdje vidimo prijedlog zastupnika HDZ-a da Hrvatska prekrši obveze koje je preuzela jučer. Kako je lako biti HDZ-ovac', zaključio je premijer pogriješivši stranačku pripadnost zastupnika Šimunovića budući da je on član HSP-a dr. Ante Starčević.

Hrvatska je, naime, preuzela obvezu da to pitanje neće pokretati do donošenja odluke u arbitražnom sporu sa Slovenijom, vezanom uz razgraničenje.

Premijer Milanović: Priznajem pogriješio sam...

Obrazlažući odluku Vlade, ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je da je Hrvatska prilikom pregovora o pristupanju EU pozvana nastaviti neprimjenu bilo kojeg aspekta ZERP-a u odnosu na države članice EU sve do postizanja sporazuma 'u duhu EU-a o tom pitanju'.

Pri tome je, rekao je, izraženo i očekivanje da će se navedeno pitanje odnositi i na razdoblje do punog izvršenja arbitražne odluke u arbitražnom postupku između Hrvatske i Slovenije.

Također, sva morska područja pod jurisdikcijom država članica EU-a koja se nalaze izvan njihovog teritorijalnog mora su 'ribolovno more EU-a', i isti bi slučaj bio i s gospodarskim pojasom, dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju