Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je danas neozbiljnim prijedlog da se Zakon o pravima branitelja i članova njihovih obitelji podigne na razinu ustavnog zakona.


'Jamčimo svim braniteljima pošten i afirmativan odnos. Ustav nije cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak. Što ćemo s nezaposlenima, ribarima, poljoprivrednicima, onima koji rade, a ne primaju plaću? Hoće li to sve biti ustavni zakoni? Ovo je neozbiljan prijedlog', izjavio je Milanović, komentirajući vladinu odluku o pristupanju promjeni Ustava kako bi se zakon o pravima hrvatskih branitelja podigao na razinu ustavnog zakona.

Vezani članci Premijer Albanije Edi Rama (Foto: DANNY GOHLKE/DPA/PIXSELL) Edi Rama treći put postao premijer, izglasana prva vlada u kojoj prevladavaju žene Slika nije dostupna Karamarko: Vlada nam je jako principijelna i odluke im traju otprilike 24 sata

>> Vlada predložila branitelje kao ustavnu kategoriju

Hrvatska vlada danas je prihvatila odluku o pristupanju promjeni Ustava Republike Hrvatske, a tom bi se promjenom utvrdilo da se zaštita branitelja uređuje ustavnim zakonom, koji je organski zakon i u Saboru se donosi i mijenja dvotrećinskom većinom. Tako bi se Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji podigao na razinu ustavnog zakona. (Hina)