Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bit će napeto

Milanović: "Hrvatski predsjednik neće biti Miki Maus ni Hromi Daba, već jedan normalan čovjek"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović rekao je u nedjelju novinarima u Osijeku da na izborima računa na podršku svih dijelova društva, a upitan prati li ankete i ispitivanja javnog mnijenja, odgovorio je kako 'vidi trend' i da će biti 'napeto i teška borba do kraja'.

U izjavi medijima Zoran Milanović je rekao kako je uvjeren da će se "u preostala dva mjeseca stvari razvijati na način da Hrvatska neće imati ni Miki Mausa ni Hromog Dabu za predsjednika, nego jednog normalnog čovjeka, koji se bori za normalnu Hrvatsku".

Pročitajte i ovo Nada Murganić osudila izjave Zorana Milanovića Žestoke kritike Zajednica žena HDZ-a osudila Milanovićeve izjave: "Seksizam i omalovažavanje okosnica su njegova djelovanja" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Upitan na koje se osobe iz stvarnog života odnosi analogija o Miki Mausu i Hromom Dabi - odgovorio je kako je analogija višestruka.

Na pitanje prati li ankete i ispitivanja javnog mnijenja vezano za predsjedničke izbore, odgovorio je kako "ankete čuje, ali ih ne uzima ozbiljno".

"Naprosto vidim trend, bit će napeto i teška borba do kraja. Utakmica je već sada tvrda i neizvjesna, a što će biti u drugom krugu, to su potpuno novi izbori", rekao je Milanović. Podsjetio je kako je prije deset godina u drugom krugu na izbore izišlo gotovo pola milijuna novih birača.

"Čudno je vrijeme u kojem se boriš za normalnu zemlju, da stvari koje su postale normalne, su u stvari nenormalne", rekao je ustvrdivši da nas "vode stranke i ljudi koji se ponašaju nenormalno".

Prema Milanovićevim riječima, "HDZ je naprosto zarobio Hrvatsku" i to je "jedan zlostavljački odnos". Ima dojam, kaže, da "nakon 20 godina bivanja u politici, i deset godina aktivnog bavljenja politikom, krećemo ispočetka".

"Tu nema predaje. Ne smije im se prepustiti Hrvatska, jer Hrvatsku naprosto utapaju u Balkan. Oni su zemljoradnici kojima ni blato ne bi uspijevalo", izjavio je predsjednički kandidat SDP-a Milanović.

Na upit novinara da komentira kritike iz HDZ-a na njegov jučerašnji govor na Glavnom odboru SDP-a i tvrdnje da je opterećen premijerom Andrejom Plenkovićem, Milanović je kazao kako ne može komentirati nešto što je došlo iz kuhinje HDZ-a i nekolicine Plenkovićevih sljedbenika.

"Ja sam samo komentirao da će, kada pobijedim na izborima za predsjednika Republike, Plenković biti smijenjen u HDZ-u. Nisam rekao da mi je krivo, ni da mi je drago, već da je to neizbježno. Svatko tko se bavi politikom i tko razumije dinamiku odnosa u strankama, pa i u takvom kartelu kao što je HDZ, zna da će doći novi capo", izjavio je Milanović.

Tvrdi kako premijera Plenkovića nije kritizirao i da će mu biti 'najbolji prijatelj kada pobjedi', ali, kaže Milanović, to će kratko trajati, "zato što će ga smijeniti i kao svakog bivšeg predsjednika HDZ-a zakopati pod hrpu zaborava, jer se o bivšim predsjednicima u HDZ-u ne govori".

"Takva sudbina će snaći i Plenkovića. Nije da mi je drago zbog toga, bez ironije, ali tako će biti", dodao je Milanović.

Iz HDZ-a su jučer na društvenim mrežama poručili kako "Milanović ne može ni na zatvorenom sastanku Glavnog odbora SDP-a sakriti svoju opterećenost predsjednikom HDZ-a i premijerom Plenkovićem, a posebno činjenicom da je od njega doživio poraz na parlamentarnim izborima 2016." ."Jal i ljubomora koje Milanović iskazuje kontinuiranim lažima i podmetanjima neće izbrisati katastrofalne rezultate SDP-ove Vlade i njegov nerad kao premijera", naveli su iz HDZ-a. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene