Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za Bandićeva nasljednika

Bernardić: Milanović se nije miješao u izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utrka za nasljednika Milana Bandića u zagrebačkom SDP-u ušla je u finalnu fazu.

Davor Bernardić ili Ivo Jelušić, odlučit će idući vikend stranački članovi. Zasad je Bernardić u boljoj poziciji, no iako ne javno, favorit Zorana Milanovića je Jelušić. Tek mu je trideset godina, a već je nadomak funkcije prvog čovjeka zagrebačkog SDP-a. Davor Bernardić prođe li u drugom krugu, mogao bi sjesti u fotelju Milana Bandića, sada bivšeg ali nekada najistaknutijeg lokalnog čelnika SDP-a. 'Svi imamo svoj put i na tom putu kao predsjednik ZG SDP- a vodit ću SDP u pobjede ne u podijele', rekao je Bernardić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bernardić ili Jelušić Zagrebački SDP danas dobiva novog predsjednika Slika nije dostupna Utrka za šefa zagrebačkog SDP-a Bernardić: Bandić je imao utjecaj na svakog člana SDP-a

Šef SDP-a, Zoran Milanović skloniji je Ivi Jelušiću. No u kampanji službeno ne sudjeluje. Jelušić kao i Bernardić politički su stasali uz Milana Bandića. 'Kao čovjek koji je vodio SDP Zagreb šest mjeseci nemam zašto biti razočaran, idemo u drugi krug', rekao je Jelušić. Željka Antunović, veteranka SDP-ove politike na izborima za Zagreb dobila je manje od 20 posto glasova. Svoje birače pozvala je da glasuju za budućnost stranke, indirektno to znači za Bernardića. 'Vjerujem da će u drugom krugu birači znati prepoznati što je budućnost, a što prošlost ZG SDP-a', kazala je Antunović.

U četvrtak 27. svibnja, u 11 sati Davor Bernardić i Ivo Jelušić gostuju na videochatu portala Dnevnik.hr Poraz Željke Antunović zasigurno je razveselio Zorana Milanovića. Osobno s njom nije na istoj političkoj liniji još od izbora na kojima su bili stranački protukandidati. Bernardiću je čestitao s puta u Kinu. 'Predsjednik stranke se nije miješao u izbore. On je uveo sistem jedan čovjek jedan glas što je najdemokratičnije. Njegov je stav od početka jasan, da se ne miješa u unutarstranačke izbore', kaže Bernardić.

Iza Bernardića stoji forum mladih SDP-a. Oni su jaki i probitačni. Na vlast su pomogli doći i Milanoviću. Jelušić pak ima potporu Milanovića i njegovih najjačih ljudi. Neka pobjedi bolji, ističu obojica, iako stranački kuloari već predviđaju da će Bernardić Milanovićevim stopama, kao nova snaga, mlado lice, stranačko osvježenje. Bernardića ili Jelušića očekuje bitka s gradonačelnikom Bandićem s kojim su obojica do izlaska iz stranke blisko surađivali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene