Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Iz Ureda predsjednika poručili su kako Zoran Milanović nije od premijera dobio prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.


Milanović je uputio je premijeru dopis 20. listopada 2020. u kojemu predlaže sazivanje sjednice VNS-a.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o aferi Tri majmuna: "Nećemo to zaboraviti. Ja nakon korone nisam oslabio, nema toga što mi ne možemo izdržati" Predsjednik Zoran Milanović na svečanosti obilježavanja 27. obljetnice Počasno-zaštitne bojne - 3 Milanović poručio vojnicima: "Čuvajte mir, stabilnost i ravnotežu u kojoj će Hrvatska ići naprijed"

Prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za Vijeće nacionalne sigurnosti obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost.

"Predsjednik Republike stoga ponovno poziva predsjednika Vlade na dogovor o sazivanju i terminu održavanja sjednice VNS-a, kao i na utvrđivanje pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati", poručuju iz ureda.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić poručio je u subotu Uredu Predsjednika kako bi trebali bolje provjeravati zaprimljenu poštu.

Ocijenio je i kako je neozbiljno tvrditi da im nije stigao prijedlog za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost.

"Tvrditi da nije stigao prijedlog za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost je neozbiljno", poručio je Milić u odgovoru na priopćenje iz Ureda Predsjednika RH u kojem su ranije upozorili na to da predsjednik Milanović nije dobio od premijera prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

"U Uredu predsjednika RH bi trebali bolje provjeravati zaprimljenu poštu. Jučer je dopis predstojnika Vlade Zvonimira Frke Petešića za predstojnika Orsata Miljenića dostavljen Uredu predsjednika u 19 i10", napisao je glasnogovornik Vlade na twitteru.

Napomenuo je da je u dopisu ponuđeno nekoliko mogućih termina za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost sljedećeg tjedna.