Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka o PR agencijama

Milanović ne želi svoju 'Fimi mediju'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da 'dodatnog plaćanja ‪PR‬ usluga javnim novcem - nema'.

'Tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač RH te trgovačkim društvima u kojima je Hrvatska većinski ili pretežiti vlasnik dionica ili imatelj poslovnih udjela, nije dopušteno angažirati temeljem ugovora fizičke i pravne osobe za obavljanje poslova uspostavljanja i održavanja odnosa s javnošću i upravljanja komunikacijama premadefiniranim ciljnim skupinama ili javnostima', stoji u odluci Vlade. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Donedavno u dobrim odnosima Zašto je Milanović izbjegao veliku svečanost? Pogledajte koje je objašnjenje stiglo iz njegova ureda Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

Drugim riječima, ministarstvima, državnim agencijama i tvrtkama zabranjuju rad s Agencijama za odnose s javnošću. Iznimno se može odlučiti drugačije, no samo uz prethodnu suglasnost Vlade koja se utvrđuje posebnom odlukom.

Vlada je ovu odluku donijela nakon što je u javnost izašao podatak da je Zinka Bardić istodobno zaposlenica agencije Madison Consulting i savjetnica premijera Zorana Milanovića.

'Dodatnog plaćanja javnim novcem PR usluga nema. Točka', rekao je danas Milanović koji očito, ovom odlukom želi spriječiti svoju 'Fimi mediju'.  'Izuzetno se PR-ovci mogu angažirati samo na nekim većim projektima, ali uz prethodnu suglasnost i posebnu odluku Vlade', objavio je premijer Zoran Milanović.

'O takvoj odluci nismo razmišljali prije par mjeseci, međutim količina žuči i agresije u određenim krugovima potaknula nas je da potpuno jasno definiramo - nema dodatnog plaćanja PR usluga javnim novcem. To se može napraviti iznimno za velike projekte, ali o njima će sve znati cijela hrvatska javnost, rekao je Milanović.

'Ima puno stručnjaka i agencija za to područje koji bi voljeli raditi krizno komuniciranje umjesto nas, a to bi platili porezni obveznici, što nije u redu. Stranke to mogu plaćati svojim novcem, kao što to SDP radi već 10 godina, ali država, ministarstva ili premijer, koji imaju urede za odnose s javnošću u kojima rade ljudi koje plaćaju hrvatski porezni obveznici, ne bi smjeli plaćati vanjske suradnike i agencije', ustvrdio je Milanović.

'To se ne odnosi samo na Vladu nego i na tijela državne uprave, agencije, velika javna poduzeća, kao i poduzeća u kojima država kao vlasnik ima većinski ili pretežiti utjecaj. Iznimka od toga pravila mogu biti samo veliki projekti, tako rade sve Vlade u svijetu ali se o tome donosi posebna odluka temeljem javnog natječaja', naglasio je premijer.  Oni koji žele raditi te poslove uz naplatu neka idu u privatni sektor, gdje ima puno uspješnih tvrtki od kojih mogu dobiti posao, samo moraju biti najbolji i najjeftiniji', poručio je Milanović. (Hina/D.B.)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene