Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko: Mi sigurno idemo dalje!

Milanović: Ne preostaje mi ništa drugo nego da čestitam onima koji su dobili više glasova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svojim članovima i suradnicima nešto iza ponoći obratili su se predsjednici SDP-a i HDZ-a. Obojica su čestitali svima koji idu u Bruxelles.

Nakon ponoći okupljenima u stožeru liste SDP-HNS-HSU obratili su se čelnici tih stranaka, prvenstveno predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Čestitao je listi, HDZ-HSP AS-BUZ koja je osvojila najviše mandata te laburistima koji u Europski parlament šalju jednog zastupnika.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

'Ne preostaje mi ništa drugo no da čestitam onima koji su dobili više glasova, koji su pobjedili na ovim izborima, a to je lista HDZ-HSP AS-BUZ. Izbori su uvijek neizvjesni. Odaziv je bio nizak, ali bio je nizak i nama i svim ostalima, i oni koji su dobili povjerenje birača, koji neće tamo samo sjediti, čestitam.

Zašto je bio mali odaziv, o tome će još danima biti riječ, no da nije bilo promjena i uvođenja reda u popis birača bio bi još manji, onda bismo imali neslavan rekord. Za malo više od mjesec dana su lokalni izbori i tamo sam uvjeren da će biti veći odaziv.

Dali smo sve od sebe i borit ćemo se još više i još jače da motiviramo birače. Zahvaljujem onima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su nam dali povjerenje, a oni koji nisu izašli, njih pozivam da sljedeći put izađu', rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

>> Rezultati izbora za Europski parlament!

Uz pjesmu i skandiranje 'Tomo, Tomo', u stožeru liste HDZ-HSP AS-BUZ dočekan je govor predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Čestitao je pobjednicima sa svoje liste, ali i onima s drugih lista koji će od 1. srpnja sjediti u Bruxellesu.

Mi smo, dragi prijatelji, pobjedili na ovim izborima. Evo ankete. Mislim da je ovo respektabilan uzorak. Ja se nadam da su zadovoljni svi naši članovi i svi oni koji su se ovih tjedana trudili da ostvarimo ovu pobjedu. Zahvaljujem svima vama koji se niste štedjeli, našoj mladeži, našim ženama, svim članovima koji su pokazali svojom ljubavlju prema ovoj stranci koja je stvorila hrvatsku državu, da ona jača. budite uvjereni da je ovo samo prvi korak. U zadnjih godinu dana smo radili na sebi. Rekli smo da HDZ moramo mijenjati, pronalazili smo razloge i uzrok je zašto smo gubili i naša deviza je danas ona koju hrvatska javnost prihvaća - korupcija i lopovluk van!

Moram čestitati svima koji su postali europarlamentarcima, svim našim članovima, ali i našim kolegama iz SDP-a i našem kolegi laburisti, i mogu poručiti - svi čvrsto i s ljubavlju u borbu za Hrvatsku u Europskom parlamentu.

A mi sigurno idemo dalje, uskoro su lokalni izbori, pripremat ćemo se kao i za ove, žao mi je što je izlaznost mala. U ovom svečanom trenutku nikoga ne želim kriviti, ali ljude je trebalo više motivirati. Ovo je hrvatski narod koštalo 85 milijuna kuna, a bez tog troška smo mogli, svu ljubav koju dajete HDZ-u dajte i dalje jer je to jedina stranka koja doista do kraja brani hrvatske interese. Očekujem to od vas i očekujem sljedeću pobjedu 19. svibnja.

Čestitam našim prijateljima, saveznicima, koalicijskim partnerima, HSP AS i BUZ-u koji su također doprinijeli našoj pobjedi', rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene