Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jedino oko toga se nismo razumjeli'

Milanović: Nastavljaju se razgovori o uvođenju poreza na nekretnine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade i SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da je neslaganje s koalicijskim partnerom HNS-om oko uvođenja poreza na nekretnine jedina stvar u godinu i pol dana oko koje se nisu potpuno razumjeli te dodao da se o tom pitanju nastavljaju razgovori.

"Naš koalicijski partner ima određene rezerve prema tom zakonu i to je jedina stvar u mandatu vlade oko koje se nismo potpuno razumjeli. Nismo se u potpunosti razumjeli i nastavit ćemo razgovarati", rekao je Milanović novinarima koji su ga pitali što će biti s najavljenim zakonom o porezu na nekretnine.

"Ništa nije 'o glavu'", rekao je Milanović dodavši da postoje "važne stvari i manje važne stvari, stvari oko kojih možete i oko kojih ne možete raditi kompromise".

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

>> Čini se da ćemo i dalje plaćati komunalnu naknadu i porez na vikendice

Upitan o jučerašnjem povlačenju izjave Ministarstva poljoprivrede da se hrvatsko vino Prošek nakon ulaska u Europsku uniju više neće moći prodavati pod tim imenom te ima li tu odgovornosti resornog ministra Tihomira Jakovine, predsjednik Vlade odgovorio je da se ministri ne moraju baviti tehničkim pitanjima i ocijenio da zbog te pogreške nije nastala velika šteta.

"Pogreške se događaju i ja mogu pogriješiti oko specifikacije jednog od stotinu proizvoda. Kad ministri budu odgovarali radi toga i na takav način, onda će padati Vlada svaki dan", ocijenio je i dodao da "onaj koji radi taj i griješi".

Milanović je danas na zagrebačkom Cvjetnom trgu nazočio obilježavanju Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene