Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ u priopćenju

'Milanovićevi ciljevi su poznati - razbiti MOST, konstituirati Sabor na pet minuta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su u srijedu Zoran Milanović i MOST komunicirali na razini dopisa i priopćenja, tako se oglasio i HDZ.

Priopćenje HDZ-a za javnost donosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori Slika nije dostupna Borba za svaki glas Tko se sve nalazi na listama?

'Hrvatska demokratska zajednica ostaje na načelima politike provođenja reformi koja su postavljena kao temelj razgovora s Mostom, za razliku od Milanovića koji u svom pismu Mostu kao glavni problem hrvatskog društva postavlja raspodjelu fotelja.

Milanovićevi ciljevi su poznati: razbiti Most, pod svaku cijenu i svim sredstvima konstituirati Sabor na pet minuta, onemogućiti predsjednicu da imenuje privremenu nestranačku vladu i u nove izbore ući s funkcije premijera, kako bi tijekom kampanje nastavio kontrolirati tijekove novca, represivni aparat i državne medije.

MOST odgovorio Zoranu Milanoviću

Svaka opcija u kojoj gubi nadzor nad represivnim aparatom kod Milanovića izaziva strah i paniku jer to ujedno znači i početak procesuiranja kriminalnih radnji koje je počinila njegova Vlada i članovi njegove obitelji.

Milanović u svome pismu navodi nešto sasvim drugo nego što je govorio dan prije na konferenciji za medije, na kojoj je žestoko izvrijeđao HDZ, Domoljubnu koaliciju i Most, i to najbolje govori koliko su ozbiljni njegovi prijedlozi i ponude u pregovorima.

Osim toga, ovaj Milanovićev preokret u izravnom je sukobu s odlukom Glavnog odbora SDP-a koji je u svojim zaključcima odbio sve prijedloge Mosta', stoji u priopćenju HDZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene