Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje za ožujak

Milanović i Mesić najpopularniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afera BMW, ali i smanjivanje plaća u javnoj upravi tek će se odraziti na popularnost političara. Istraživanje agencije PULS za ožujak pokazuje da predsjednika Mesića te lidera oporbe Zorana Milanovića većina građana ocjenjuje pozitivno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija na WikiLeaks Ljubo Jurčić: Ja sam najkarizmatičnija osoba! Slika nije dostupna HDZ na niskim granama Zašto se u pratnji 3 ministra otvara mala dionica autoceste?

Pokazuje se neki trendovi koji bi mogli biti zabrinjavajući za Banske Dvore. Istraživanje PULSA za premijera Ivu Sanadera nije nimalo optimistično. Prema istraživanju popularnosti političara i rejtinga, predsjednik Mesić i dalje je najpopularniji, a slijedi ga Zoran Milanović. Prema njima vlada uglavnom većinsko pozitivno raspoloženje. Slijede ih Đurđa Adlešič i Radimir Čačić te Damir Kajin, a Ivo Sanader ima samo 35%. To je do sada najniži rejting koji ima premijer. Ako se odluči za predsjedničke izbore, to su opasne brojke za njega.

U godini krize i recesije, 78% građana smatra kako zemlja ide u pogrešnom smjeru, a da ide u dobrom smjeru smatra svega 12%. Zanimljivo je da samo četvrtina HDZ-ovih birača smatra da zemlja ide u dobrom smjeru.

Većina građana ove zemlje, ne odobrava poteze Sanaderovih ministara. Što se tiče rejtinga stranaka, postoje dva politička pola, HDZ-ov i SDP-ov koji se izmjenjuju. 30% građana je za HDZ, a 29,5 % za SDP, no unutar statističke pogreške teško je reći tko ima prednost. Na trećem se mjestu izmjenjuju HSS i HNS.

Većina građana smatra kako će ova koalicija odraditi još 2,5 godine, odnosno do kraja svoga mandata. To smatraju i oporbeni i HDZ-ovi birači, a samo 18% građana smatra da ova koalicija neće izdržati do kraja mandata.

Građani i dalje vjeruju u Europsku Uniju. Istraživanje agencije PULS kaže da u slučaju da se u ovom trenutku održi referendum 50% građana je za EU, a protiv 39%. No, smanjuje se postotak neodlučnih, kojih je sada 11%.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene