Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Afera BMW, ali i smanjivanje plaća u javnoj upravi tek će se odraziti na popularnost političara. Istraživanje agencije PULS za ožujak pokazuje da predsjednika Mesića te lidera oporbe Zorana Milanovića većina građana ocjenjuje pozitivno.


Vezani članci Zagrebačka Klasična gimnazija Ravnateljica klasične gimnazije odgovara profesorici: "Ne mogu dopustiti..." Slika nije dostupna Mesić: Josipović mora zadržati svoju socijaldemokratsku opciju

Pokazuje se neki trendovi koji bi mogli biti zabrinjavajući za Banske Dvore. Istraživanje PULSA za premijera Ivu Sanadera nije nimalo optimistično. Prema istraživanju popularnosti političara i rejtinga, predsjednik Mesić i dalje je najpopularniji, a slijedi ga Zoran Milanović. Prema njima vlada uglavnom većinsko pozitivno raspoloženje. Slijede ih Đurđa Adlešič i Radimir Čačić te Damir Kajin, a Ivo Sanader ima samo 35%. To je do sada najniži rejting koji ima premijer. Ako se odluči za predsjedničke izbore, to su opasne brojke za njega.

U godini krize i recesije, 78% građana smatra kako zemlja ide u pogrešnom smjeru, a da ide u dobrom smjeru smatra svega 12%. Zanimljivo je da samo četvrtina HDZ-ovih birača smatra da zemlja ide u dobrom smjeru.

Većina građana ove zemlje, ne odobrava poteze Sanaderovih ministara. Što se tiče rejtinga stranaka, postoje dva politička pola, HDZ-ov i SDP-ov koji se izmjenjuju. 30% građana je za HDZ, a 29,5 % za SDP, no unutar statističke pogreške teško je reći tko ima prednost. Na trećem se mjestu izmjenjuju HSS i HNS.

Većina građana smatra kako će ova koalicija odraditi još 2,5 godine, odnosno do kraja svoga mandata. To smatraju i oporbeni i HDZ-ovi birači, a samo 18% građana smatra da ova koalicija neće izdržati do kraja mandata.

Građani i dalje vjeruju u Europsku Uniju. Istraživanje agencije PULS kaže da u slučaju da se u ovom trenutku održi referendum 50% građana je za EU, a protiv 39%. No, smanjuje se postotak neodlučnih, kojih je sada 11%.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju