Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobijedio dva ministra!

Davor Bernardić ostaje na čelu zagrebačkog SDP-a: Hvala što vjerujete u mene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Bernardić pobijedio je u prvom krugu izbora za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a i tako ostao na čelu najvećeg i najmoćnijeg SDP-ovog ogranka u Hrvatskoj.

I službeno je potvrđeno Davor Bernardić osvojio je 64,52 posto glasova, te je tako utrka za predsjednika zagrebačkog ogranka SDP-a riješena već u prvom krugu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Njegovi protukandidati Gordan Maras i Mirando Mrsić osvojili su po 13,87, te 21,60 posto glasova.

Na izbore je izašlo 63,1 posto članova, a bilo je 98,94 posto važećih listića.

Predsjednik Gradske izborne komisije Božidar Vidović izvijestio je i da je na današnje izbore izašlo 63,11 posto članova SDP-ove zagrebačke Gradske organizacije.

'Hvala vam što ste vjerovali u mene i što još uvijek vjerujete, jer i ja vjerujem u vas', izjavio je Bernardić nakon objave rezultata u prostorijama SDP-a u Zagrebu.

'Čestitam pobjedniku. Nadam se da je iz prošlosti nešto naučio i da će pametnije voditi zagrebački SDP nego do sad. Na raspolaganju mu je moj tim imoj program i nadam se da će iz njega prihvatiti one najbolje segmente kao što ih je prihvaćao i u ovoj kampanji.' Mirando Mrsić na Facebooku 'Na ovim je izborima u SDP-u pobijedila demokracija. Mi smo snažna stranka poštenih ljudi koja je ovim izborima pokazala da može i zna demokratski birati. Ponosan sam na sve članove koji su u ovoj kampanji suzdržali od blaćenja kandidata koje ne podržavaju. Sve ostale pozivam da se u radu SDP-a u idućem razdoblju ugledaju na njih.

Na idućim lokalnim izborima moramo osvojiti pobjedu u Zagrebu, ali prije toga za dvije godine moramo osigurati još jedan zasluženi mandat SDP-ovoj Vladi na čelu države', rekao je Bernardić nakon proglašenja pobjednika u Zagrebu.

Informacije procurile na društvenim mrežama

Informacije o tome da je Bernardić osvojio stranačke izbore u Zagrebu procurile su putem društvenih mreža u javnost i prije početka konferencije za novinare.  

'Riješeno je u prvom krugu', potvrdio je Davor Bernardić koji je nešto prije 22 sata u pratnji supruge i ministra zdravlja Rajka Ostojića došao u stranačke prostorije u Praškoj gdje je dočekan pljeskom i čestitkama.

Njega je za prvog čovjeka zagrebačkog SDP-a izabralo oko 7.000 članova zagrebačkog SDP-a.

Potpredsjednike, članove predsjedništva i članove odbora zagrebački SDP-ovci će izabrati kasnije, na konvencijama.

Milanović nije želio komentirati kandidate

'Neka pobijedi onaj koji dobije više glasova', poručio je večeras predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović, nakon što je glasovao na izborima za predsjednika SDP-ove zagrebačke organizacije.

'Očekujem dobar odaziv i da pobijedi onaj koji dobije više glasova', izjavio je Milanović, upitan što očekuje od današnjih izbora za predsjednika najveće SDP-ove gradske organizacije.

Milanović nije želio komentirati aktualne istrage oko malverzacija u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskim autocestama, kao niti noćašnje ponovno skidanje ploča s dvojezičnim natpisima u Vukovaru.

>> Kandidati zagrebačkog SDP-a izašli na glasovanje: Tko će slaviti...

Predsjednik SDP-a je na glasovanje u SDP-ovu Mjesnu organizaciju Donji Grad došao sam oko 18 sati. (D.Š./B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene