Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati u 22 sata

Kandidati zagrebačkog SDP-a izašli na glasovanje: Tko će slaviti...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbori za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a održavaju se danas.

Oko 7.000 članova zagrebačkog SDP-a bira između tri kandidata - Davora Bernardića, Gordana Marasa i Miranda Mrsića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković izjava nakon obilaska gradilišta Plenković o državnim tajnicima: "On? Ne znam ništa o tome, osim da smo skupa išli u školu" Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba

Prvi je na glasovanje jutros izašao Gordan Maras u Mjesnoj organizaciji SDP-a u Maksimiru. Novinarima je rekao kako njegova kampanja nije otišla predaleko, te kako će raditi na ujedinjenju stranke.

'Moj prvi zadatak je ujediniti stranku i ponuditi program, ali ne onakav kakav nudi Milan Bandić, a to je šetnja gradom i stvaranje dojma da se nešto radi, već moramo pružiti gospodarski program građanima Zagreba i uvjeriti ljude da im možemo ponuditi bolju perspektivu. Na taj način ćemo pobijediti u Zagrebu za četiri godine jer je ovo dosada bila bitka na gostujućem terenu, tamo gdje se Milan Bandić najbolje osjeća. To je šetnja po gradu i kreiranje dojma, a Bandić je u tome šampion', rekao je Maras.

Davor Bernardić glasovao je u u Mjesnoj organizaciji SDP-a Novi Zagreb-istok. Na traženje izjave samo je kratko rekao, ' danas se bira, večeras slavi, sutra radi'. Na pitanje novinara o njegovoj sudbini u stranci, ukoliko ne pobijedi na stranačkim izborima, nije želio govoriti.

Na glasovanje je izašao i Mirando Mrsić u Mjesnoj organizaciji SDP-a Podsljeme. 'Zagrebačka organizacija treba zaokret, treba ujedinjenje, treba bolju organizaciju. Svaki član će imati svoju ulogu u organizaciji. Ono što također želim je da se odluke donose medu članovima, tu u mjesnim organizacijama i da SDP postane prepoznatljiv u gradu Zagrebu. Da građani koji su nam rekli ne na ovim lokalnim izborima, na slijedećim lokalnim izborima pokažu da smo mi ona snaga koja može artikulirati njihova stremljenja i njihove želje kakav Zagreb treba biti u slijedećih 20-ak godina', rekao je Mrsić.

Ako niti jedan od trojice kandidata ne dobije natpolovičnu većinu glasova, dvojica s više glasova idu u drugi izborni krug koji će se održati iduće nedjelje, 27. listopada.

Predsjednik Gradske izborne komisije Božidar Vidović rekao je da će se izbori održati u prostorijama 17 mjesnih organizacija SDP-a, od osam sati ujutro do 21 sat. Oko 22 sata mogli bi se znati rezultati izbora. Mogući pobjednik unutarstranačkih izbora bit će objavljen u Praškoj 2, u prostorijama Gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba, najavio je Vidović.

>> Ivan Račan proziva kolege: Bernardić, Maras i Mrsić nikome ne polažu račune!

Članovi koji izađu na izbore moći će glasovati za jednog od tri kandidata - dosadašnjeg predsjednika Gradske organizacije SDP-a Davora Bernardića, ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa ili ministra rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića.

Zagrebački SDP-ovci ujedno će birati predsjednike 17 mjesnih organizacija SDP-a. Mjesne organizacije imaju različiti broj kandidata, do četiri. Potpredsjednike, članove predsjedništva i članove odbora zagrebački SDP-ovci će izabrati kasnije, na konvencijama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene