Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE NAMJERAVA PLATITI

Milanka Opačić otišla iz SDP-a i ostavila stranci dug od 18.000 kuna za članarinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanka Opačičć ustvrdila je kako je ona u 28 godina odradila svoje za SDP te da dug stranci ne namjerava platiti.

Prošle je godine SDP zbog financijskih problema povećao članarinu, i to progresivno - najviše plaćaju oni koji ostvaruju najveće prihode na dužnostima koje proizlaze iz članstva u stranci, konkretno saborski zastupnici, kojima je članarina mjesečno tisuću kuna. Najmanju pak plaćaju umirovljenici i studenti - jednu kunu mjesečno.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

Po navodima Jutarnjeg lista, istaknuta sad već bivša SDP-ovka Milanka Opačić iz stranke je otišla ostavivši dug temeljem neplaćene članarine od 18.000 kuna. Opačić je to potvrdila te kazala kako je članarinu uredno plaćala sve dok nije usvojen novi sustav. Nadalje, kazala je i da ne namjerava podmiriti dug, ustvrdivši da je ona u 28 godina odradila svoje za SDP.

Podsjetimo, Opačić je objavila kako izlazi iz SDP-a i postaje nezavisna zastupnica, a kao prekretnicu za tu odluku istaknula je četverosatni sastanak Predsjedništva i Kluba zastupnika na kojem joj je postalo jasno da ni jedna strana nema volje izvući SDP iz krize.

Iz SDP-a su kazali da ne razmišljaju o prisilnom utjerivanju duga koji je Milanka Opačić ostavila na ime neplaćene članarine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene