Milanka Opačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Milanka Opačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Milanka Opačičć ustvrdila je kako je ona u 28 godina odradila svoje za SDP te da dug stranci ne namjerava platiti.


Prošle je godine SDP zbog financijskih problema povećao članarinu, i to progresivno - najviše plaćaju oni koji ostvaruju najveće prihode na dužnostima koje proizlaze iz članstva u stranci, konkretno saborski zastupnici, kojima je članarina mjesečno tisuću kuna. Najmanju pak plaćaju umirovljenici i studenti - jednu kunu mjesečno.

Vezani članci Marko Filipović Obersnelov zamjenik ide na izbore: Marko Filipović kandidirat će se za gradonačelnika Rijeke Milanka Opačić (Foto: Dnevnik.hr) Vladajućima većinu držali Opačić i Habek: SDP tražio da ih se premjesti među vladajuće ''da ne zagađuju prostor''

Po navodima Jutarnjeg lista, istaknuta sad već bivša SDP-ovka Milanka Opačić iz stranke je otišla ostavivši dug temeljem neplaćene članarine od 18.000 kuna. Opačić je to potvrdila te kazala kako je članarinu uredno plaćala sve dok nije usvojen novi sustav. Nadalje, kazala je i da ne namjerava podmiriti dug, ustvrdivši da je ona u 28 godina odradila svoje za SDP.

Podsjetimo, Opačić je objavila kako izlazi iz SDP-a i postaje nezavisna zastupnica, a kao prekretnicu za tu odluku istaknula je četverosatni sastanak Predsjedništva i Kluba zastupnika na kojem joj je postalo jasno da ni jedna strana nema volje izvući SDP iz krize.

Iz SDP-a su kazali da ne razmišljaju o prisilnom utjerivanju duga koji je Milanka Opačić ostavila na ime neplaćene članarine.