Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu kako je u terapiju lijekom Spinraza dosad uključeno petero djece sa spinalnom mišićnom atrofijom, čime je napravljen veliki iskorak za Hrvatsku.


Vlada bi na sjednici u četvrtak trebala prihvatiti inicijativu Ministarstva o pokretanju aktivnosti za nabavu lijekova za rijetke i/ili teške bolesti koji nisu na listama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Vezani članci Curica sa spinalnom mišićnom atrofijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kolibrići: ''Lažna obećanja Kujundžića o Spinrazi, niti nakon 20 dana nemamo odgovore'' Marija Puljić (Foto: Dnevnik.hr) Uplatili novac za spasonosnu Spinrazu, no kćerkica im mora čekati odobrenje Povjerenstva: "Vjerojatno traže ispriku da nas odbiju"

"Sa Spinrazom stojimo puno bolje nego mnoge bogate europske zemlje. Mala, siromašna Hrvatska već je za nekoliko mjeseci od registracije lijeka u Europi krenula s terapijom kod pacijenata kod kojih, prema smjernicama, ima dokaza da im može koristiti", izjavio je Milan Kujundžić nakon potpisivanja ugovora s ministrom Federacije BiH u Ministarstvu zdravstva.

"Mala Hrvatska već sada je uključila petero djece, intenzivno se prate smjernice, bez obzira kako nam je teško to financijski pratiti. Hrvatska je i tu napravila veliki iskorak", ustvrdio je Kujundžić. (Hina)