Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu kako je u terapiju lijekom Spinraza dosad uključeno petero djece sa spinalnom mišićnom atrofijom, čime je napravljen veliki iskorak za Hrvatsku.


Vlada bi na sjednici u četvrtak trebala prihvatiti inicijativu Ministarstva o pokretanju aktivnosti za nabavu lijekova za rijetke i/ili teške bolesti koji nisu na listama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Vezani članci Provjereno: Djeca sa spinalnom mišićnom atrofijom - 2 Najskuplji lijek na svijetu nedostupan oboljeloj djeci: "Da je rođena negdje drugdje..." Imaš pravo, ostvari ga Trebali ste hitno liječniku pa otišli privatniku? Uz određene uvjete imate pravo na povrat troškova

"Sa Spinrazom stojimo puno bolje nego mnoge bogate europske zemlje. Mala, siromašna Hrvatska već je za nekoliko mjeseci od registracije lijeka u Europi krenula s terapijom kod pacijenata kod kojih, prema smjernicama, ima dokaza da im može koristiti", izjavio je Milan Kujundžić nakon potpisivanja ugovora s ministrom Federacije BiH u Ministarstvu zdravstva.

"Mala Hrvatska već sada je uključila petero djece, intenzivno se prate smjernice, bez obzira kako nam je teško to financijski pratiti. Hrvatska je i tu napravila veliki iskorak", ustvrdio je Kujundžić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju