Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić poručio je da nije protiv trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini, ali, istaknuo je, "BiH ne treba još dva entiteta koji bi bili stvoreni i funkcionirali po uzoru na Republiku Srpsku" jer to bi značilo definitivnu potvrdu raspada BiH kao države i legalizaciju srpskih osvajanja.


Hrvatski predsjednički kandidat Milan Kujundžić predložio je u nedjelju u Mostaru da se BiH preustroji po belgijskome ili švicarskom modelu s punom jednakopravnošću triju naroda i priključi Europskoj uniji. "Ovdje postoje u nacionalnome smislu tri entiteta, ali se zlorabi s time da se BiH pocijepa u tri male države. Tri male državice nisu sigurno rješenje. To je zapravo korijen zla i nestanka BiH", rekao je Kujundžić u izjavi novinarima u nedjelju u Mostaru.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ponosan sam na vas, napravili smo nemoguće' Slika nije dostupna '20 posto glasača tražilo neku novu pravednost'

U ponedjeljak je priopćenjem objasnio na što je mislio. "Ono što sam zapravo poručio jest da ja nisam protiv novih entiteta, a ponajmanje onog koji bi nedvojbeno osiguravao status i prava Hrvata u BiH, već da BiH ne treba još dva entiteta koji bi bili stvoreni i funkcionirali po uzoru na Republiku Srpsku, jer to bi značilo ne uvod u raspad, već definitivnu potvrdu raspada BiH kao države i potpunu legalizaciju srpskih osvajanja", priopćio je Kujundžić.

Kujundžić: Ne treba zabranjivati pravo na pobačaj

"Hrvati jesu i moraju ostati konstitutivan narod na području cijele BiH, njima pripada cijela BiH, što vrijedi i za druga dva naroda, bez obzira na to koliko entiteta u njoj postojalo i bez obzira na to koliko Hrvata preostalo", ističe predsjednički kandidat Hrvatske zore.

"Bez jednakopravnosti Hrvata u svakom kutku BiH, bez obzira na broj entiteta, BiH ostaje trajni izvor nestabilnosti, koji ugrožava budućnost i prosperitet RH. Uz dužno poštovanje suverenitetu susjednih država, Hrvatska više neće šutjeti i gledati dok se iseljavaju Hrvati iz BiH", poručio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju