Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Očuvanje života'

Kujundžić: Ne treba zabranjivati pravo na pobačaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Kujundžić je u nedjelju predstavio svoj program u Mostaru, te posjetio Međugorje, Široki Brijeg, Grude, Posušje i Tomislavgrad.

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić izjavio je u Širokom Brijegu da u Hrvatskoj ne treba zabranjivati pravo na pobačaj, nego aktivnom politikom čuvati dijete od začeća za što se zauzima kao katolik.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža

Komentirajući jučerašnje navode predsjednika Ive Josipovića, Kujundžić je istaknuo da se on prema pitanju pobačaja odnosi u skladu s 'univerzalnim kršćanskim vrednotama koje zagovaraju očuvanje života od začeća do smrti'.

'Samo ne zabranama, nego aktivnom politikom treba čuvati dijete od začeća i mislim da je to što treba učiniti', rekao je Kujundžić u izjavi novinarima nakon susreta s franjevcima u samostanu u Širokom Brijegu.

'Hrvatskom vladaju manjine, a HDZ mi ništa ne može ponuditi'

Predsjednik Republike i kandidat za novi predsjednički mandat Ivo Josipović pozvao je ostale kandidate da se očituju o pitanju pobačaja ističući da on smatra da valja uvažiti priziv savjesti liječnika koji ne žele raditi pobačaje, ali i istaknuo da na pobačaj treba gledati i kao na pravo žena da odlučuju o rađanju, zbog čega im zdravstveni sustav takvu uslugu mora osigurati.

Milan Kujundžić je u nedjelju predstavio svoj program u Mostaru, te posjetio Međugorje, Široki Brijeg, Grude, Posušje i Tomislavgrad gdje je razgovarao s građanima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene