Ministar zdravstva Milan Kujundžić osvrnuo se na najave o pokretanju postupka da se Željku Jovanoviću, Ines Strenji-Linić i Boži Petrovu oduzme liječnička licenca.

Galerija


"Mislim da je sve zakonito, to je prava procedura, a to moje službe rade, to rade pravnici", pojasnio je ministar postupak ističući da ne odlučuje on, već inspekcije.

Vezani članci Donacija Ante Gotovine Donatori spašavaju hrvatsko zdravstvo, među njima i general Gotovina: "Bez donacija se manje bolnice ne mogu razvijati" Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Vlada zaposlenima u zdravstvu duguje 1,5 milijardi kuna, Marić: "U proračunu nema skrivenog novca za zdravstvene djelatnike"

Ministar Milan Kujundžić svoj postupak opravdava mišljenjem da su saborski zastupnici protiv kojigh je pokrenuo postupak ugrozili građane. "Ugrozili su hrvatske građane i turiste, unijeli su strah izjavama da sustav ne funkcionira."

Upitan je li dobar ministar, odgovorio je da će o tome odlučivati birači, a o njegovoj eventualnoj smjeni premijer Andrej Plenković: "Premijer odlučuje o meni, a pojedinci što rade i kako rade su rekli o sebi."

Odgovorio je i na pitanje kako to da je zbog izjava Jovanovića, Strenje-Linić i Petrova pokrenut postupak oduzimanja liječničkih licenci, a nije primjerice u Rijeci, gdje je jedna od zaposlenica bolnice prijavila seksualno zlostavljanje, te u slučaju iz zagrebačkog KBC-a Dubrava. Odgovorio je da je "sustav reagirao i u Rijeci i u Zagrebu.

Komentirao je i traženje njegove ostavke od strane oporbe: "U demokraciji je normalno tražiti ostavke, pa ćemo vidjeti kako će biti." Na pitanje boji li se ostavke, odgovorio je: "Ja se nikoga na ovom svijetu ne bojim."