Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduzimanje liječničkih licenci

Milan Kujundžić odgovorio na pitanje koga će danas tužiti

Milan Kujundžić (Dnevnik.hr)
Milan Kujundžić (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Milan Kujundžić (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar zdravstva Milan Kujundžić osvrnuo se na najave o pokretanju postupka da se Željku Jovanoviću, Ines Strenji-Linić i Boži Petrovu oduzme liječnička licenca.

"Mislim da je sve zakonito, to je prava procedura, a to moje službe rade, to rade pravnici", pojasnio je ministar postupak ističući da ne odlučuje on, već inspekcije.

Pročitajte i ovo Demontaža Sabine Tandare Knezović Demontaža Sabine Tandare Knezović Burno na sučeljavanju o zdravstvu: Kandidati se sukobili oko brojnih vrućih tema Ilustracija, bol u trbuhu Proljev i povraćanje Haraju crijevne viroze: Iz bolnice poslali upozorenje građanima

Ministar Milan Kujundžić svoj postupak opravdava mišljenjem da su saborski zastupnici protiv kojigh je pokrenuo postupak ugrozili građane. "Ugrozili su hrvatske građane i turiste, unijeli su strah izjavama da sustav ne funkcionira."

Upitan je li dobar ministar, odgovorio je da će o tome odlučivati birači, a o njegovoj eventualnoj smjeni premijer Andrej Plenković: "Premijer odlučuje o meni, a pojedinci što rade i kako rade su rekli o sebi."

Odgovorio je i na pitanje kako to da je zbog izjava Jovanovića, Strenje-Linić i Petrova pokrenut postupak oduzimanja liječničkih licenci, a nije primjerice u Rijeci, gdje je jedna od zaposlenica bolnice prijavila seksualno zlostavljanje, te u slučaju iz zagrebačkog KBC-a Dubrava. Odgovorio je da je "sustav reagirao i u Rijeci i u Zagrebu.

Komentirao je i traženje njegove ostavke od strane oporbe: "U demokraciji je normalno tražiti ostavke, pa ćemo vidjeti kako će biti." Na pitanje boji li se ostavke, odgovorio je: "Ja se nikoga na ovom svijetu ne bojim."
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene