Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je dugove u zdravstvu na koje upozorava revizija. Ističe kako je dug postoji već godinama, te da ukupni dug u zdravstvu iznosi oko 8 milijardi kuna.


"Država treba na godinu isplatiti oko 2 milijarde, ali tog novca zbog financijskih problema - nema", rekao je Kujundžić.

Vezani članci Donacija Ante Gotovine Donatori spašavaju hrvatsko zdravstvo, među njima i general Gotovina: "Bez donacija se manje bolnice ne mogu razvijati" Slika nije dostupna Vlada zaposlenima u zdravstvu duguje 1,5 milijardi kuna, Marić: "U proračunu nema skrivenog novca za zdravstvene djelatnike"

Ističe kako su i novi lijekovi dodatan trošak, ali nužan, jer ljudima treba pokušati pomoći.

„Rješenja nema brzoga i lakoga. Rješenje je otvoriti nacionalni dijalog i mi Hrvati moramo iznaći rješenje na prihodovnoj strani. Postoji puno modela koji su u svijetu uporabljeni i mi se moramo dogovoriti koji ćemo uporabit, a s druge strane na rashodovnoj strani činiti što već činimo činiti što više kako bi se potrošnja smanjila“, kazao je Kujundžić
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju