Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravstvo prioritetno

Kujundžić: Hrvatska za sada nema velike potrebe za uvozom medicinskog osoblja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstvo je teško svakoj zemlji na svijetu jer košta pa tako i Hrvatskoj, ali moramo svi znati da je ono prioritetno među svim potrebama koje hrvatski građani imaju te je potrebno otvoriti dijalog na nacionalnoj razini o tome kako sačuvati zdravstveni sustav, poručio je u ponedjeljak iz Vukovara ministar zdravstva Milan Kujundžić.

"Treba otvoriti dijalog na nacionalnoj razini kako sačuvati sustav, ne urušiti ga, već sačuvati i liječnike i sestre i inženjere u Hrvatskoj, kao i dostupnost zdravstvene zaštite na razini kakvu imamo sada, a težimo još boljoj", rekao je ministar Milan Kujundžić odgovarajući na novinarska pitanja te poručio kako za sada Hrvatska nema velike potrebe za uvozom medicinskog osoblja.

Pročitajte i ovo Medicinska sestra, ilustracija Kronični nedostatak medicinskih sestara Jedna sestra na 20 pacijenata: "Ne možemo se teleportirati, niti imamo osam ruku. Nije čudo da se pacijenti žale" Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Dug od 2, 2 milijarde kuna Kujundžić o upozorenju veledrogerija: "Dug će biti otplaćen, samo je pitanje dinamike, a lijekovi će biti dostavljeni"

Također je kazao kako je s ministrom financija Zdravkom Marićem razgovarao o dugovanjima prema veledrogerijama rekavši kako je riječ o velikim dugovima za čije podmirenje će se tražiti "rješenje o sukcesivnom mjesečnom iznosu koji će se moći isplaćivati".

Na pitanje novinara je li Hrvatska napravila sve da dobije sjedište Europske agencije za lijekove, Kujundžić je naveo kako naša zemlja ispunjava uvjete za to, ali pitanje je kako će biti pri glasovanju.

"Kao što sam ponovio više puta, Hrvatska ima prednost što za sada nema niti jednu agenciju što joj daje dodatne bodove, ali ovo je velika, značajna agencija i velike zemlje će isto maksimalno lobirati. Ali, ako ne pokušamo, nećemo ni pobijediti. A možda i pobijedimo", rekao je.

Novinare je zanimalo i hoće li doći do poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja, na što je ministar zdravstva Milan Kujundžić napomenuo da se moraju tražiti rješenja kako bi se zadržala postojeća dostupnost i kvaliteta zdravstvene skrbi, novi lijekovi i ugradbeni materijali, a to za sobom povlači i dodatne novce.

U Palači Srijem u Vukovaru je potpisan Ugovor o funkcionalnoj integraciji Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana i Opće županijske bolnice Vinkovci, a potpisivanju ugovora kojim Ministarstvo zdravstva namjerava ostvariti značajne uštede te racionalizirati troškove hrvatskoga bolničkog sustava, nazočan je bio i ministar Milan Kujundžić.

U Slavonskom Brodu potpisan je Ugovor o funkcionalnoj integraciji Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod i Opće bolnice Nova Gradiška. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene