Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jurišić je sa Simovićem i Kalinićem operirao po Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH.


Nakon uhićenja Miloša Simovića i Sretka Kalinića, slučaj odbjeglih članova 'zemunskog klana' dodatno se intenzivira. Srpski mediji pišu kako je Milan Jurišić Jure, još jedan odbjegli član, isto tako operirao po Hrvatskoj.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkriven španjolski stan u kojem je 'Zver' raskomadao Jurišića Slika nije dostupna Kalinić izdao 'zemunce' i Darka Šarića?

'Jurišić je zajedno sa Simovićem i Kalinićem do 2007. operirao po Hrvatskoj, Crnoj Gori, BiH i Bugarskoj. Sumnjamo i da su ulazili i u Srbiju, ali na kratko. Jedno vrijeme bio je i u Austriji, ali tamo za njega nije bilo posla. Sredinom 2008. Jurišić se htio vratiti u Srbiju i tada je jedva izbjegao uhićenje, a od tada kreće njegova karijera u Španjolskoj', tvrdi izvor blizak policijskoj istrazi za srpski Press. Isti izvor tvrdi kako Jurišić nikad nije bio kalibar kriminalca poput Simovića ili Kalinića, ali da je u Španjolskoj krenuo na sve ili ništa te postao brutalan reketar i ubojica.

>> Slučaj Kalinić: 'Tajne službe definitivno su zakazale'

'Dobili smo informacije da je Milan Jurišić odradio pet vrlo ozbiljnih ubojstava za španjolsku mafiju, kako u Španjoskoj, tako i u nekoliko zemalja zapadne Europe. Najviše vremena provodi u Kataloniji, ali često posjećuje i jedno od najpopularnijih španskih ljetovališta Marbellu, gdje mu zaštitu pružaju vodeći mafijaški bosovi. Također, povremeno odlazi i u Južnu Ameriku sa lažnim dokumentima', ističe sugovornik Pressa. Za 'zemuncima' se danonoćno u Srbiji traga već sedam godina, a specijalni tim kriminalističke policije MUP-a Srbije, Jurišića je dosad nekoliko puta locirao, no ovaj bi svaki put za dlaku izmakao uhićenju.