Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je za 10 posto smanjiti plaću menadžmentu gradskih tvrtki, pročelnicima i njihovim savjetnicima te pomoćnicima u gradskim upravnim tijelima te rukovoditeljima ustanova čiji se osobni dohodak isplaćuje iz proračunskih sredstava.

Galerija


Odluka je donesena "vodeći računa o socijalno-ekonomskim pokazateljima okruženja u kojem posluju trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba i Gradska uprava Grada Zagreba", navodi se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

Vezani članci Natalija Prica Oreški - 3 Prva ispovijest Natalije Price poslije najtežih životnih trenutaka: "Objavljeno je puno neistina" Milan Bandić Je li se s akcijom u Zagrebu čekalo predugo? Stručnjaci i pravnici u raskoraku: "Može se dogoditi da se novac opere i da nikad više nema traga", "Uvijek se želi zahvatiti što više riba"

Mjere i aktivnosti trebale bi rezultirati racionalizacijom troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna u iznosu od 5%.

"Osim gospodarskih ciljeva, potrebno je naglasiti kako navedene mjere potiču i upućuju na društveno odgovorno djelovanje menadžmenta u javnom sektoru", poručuju iz Ureda.

Smanjenje se odnosi i na plaće koje će biti isplaćene za prosinac 2017.