Milan Bandić (Foto: Filip Kos/PIXSELL)
Milan Bandić (Foto: Filip Kos/PIXSELL)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u nedjelju u Krapini, odgovarajući na pitanja novinara o namjeri gradnje tunela kroz Medvednicu, da neće povući niti jedan potez dok ne razgovara s kolegama iz Zagorja o tome što oni žele i najavio taj razgovor za idući tjedan.


"Neću napraviti ni jedan potez o luknjama kroz Sljeme dok ne pitam ljude s one strane brega kaj oni žele. Koliko znam, sada oni žele jednu luknju i tračničku vezu između zračne luke, Jelačić placa i Zagorja, Stubaka“, rekao je Bandić, koji je u Krapini nazočio 15. godišnjoj skupštini Županijske udruge uzgajivača konja.

Vezani članci Počela je gradnja Sljemenske žičare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kako je Milan Bandić gradio sljemensku žičaru: "Najbolja je u Europi" Milan Bandić potpisao ugovor s izvođačima radova (Foto: Marko Prpić/Pixsell) Bandića prozivaju jer je potpisao ugovor za sljemensku žičaru bez sredstava: "Kome će se uzeti 300 milijuna kuna?"

Nije želio reći koliko bi bila cijena, ali je kazao da bi to bilo „minimalno za ono što bi Zagreb i Zagorje dobili“. O rokovima je zagrebački gradonačelnik rekao samo da će to biti „u sedmom mandatu“.

Upitan hoće li njegov saborski klub tražiti kakve ustupke od Vlade odgovorio da ga ustupci i fotelje ne zanimaju.

Hrvatska ima tri problema, kako afirmirati rad, kako platiti rad, kako se solidarizirati i pomoći onima koji ne rade. Te tri stvari nemaju u Hrvatskoj alternative. To uključuje u sebi širinu okupljanja... i otvorenost. Stranka rada i solidarnosti je na tom tragu i svatko je dobrodošao u stranku kome je boljitak svog mjesta na prvom mjestu. Ne fotelje. Nama fotelje ne trebaju i nikakvi uvjeti“, rekao je Bandić. (Hina)