Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obostrane optužbe

Mijalić: Korupcija u HP-u teška je 58 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranko Mijalić primao je plaću od 30 tisuća kuna, a radio 2 sata na dan, zbog čega su mu u Hrvatskoj pošti dali otkaz. Mijalić odgovara, 'napadaju me zato što razbijam korupciju u Hrvatskoj pošti.'

Za Dnevnik Nove TV Mijalić je dokumentirao korupcionašku nabavu vozila. Iz Hrvatske pošte odgovaraju kako je riječ o čovjeku protiv kojeg se vodi istraga zbog prethodne nabave vozila te da ih zbog toga i proziva. Jadranko Mijalić, bivši HSLS-ov saborski zastupnik, tvrdi da na dokumentima crno na bijelo stoji kako se kupovalo oko 350 novih dostavnih vozila u Hrvatskim poštama. Prvi natječaj na kojem su prošla tri ponuđača je poništen i raspisan je drugi.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Slika nije dostupna Korupcijski rizici i HP Jovanović: Salapić kao partijski vojnik minira sjednicu

>> Ivan Mravak na sudu zbog Buljubašića

Mutni poslovi teški 58 milijuna kuna

'Kod izrade novog tendera stručne službe su posvetile puno više pažnje tehničkim karakteristikama vozila i prilagodile ih auto kući Zubak te na taj način eliminirale svaku konkurenciju', kaže Mijalić. U njemu je precizirano kakva su vozila poželjna, čak i do maksimalne visine. Mijalić tvrdi kako je riječ o mutnim poslovima unutar ugovora teškog 58 milijuna kuna koje je anonimno početkom godine prijavio USKOK-u. U tome vidi i razlog zbog kojeg mu je danas uručen otkaz u Hrvatskoj pošti iako su nadzorne kamere pokazale da se tamo pojavljivao tek dva sata na dan.

'Snimkama se može manipulirati'

'Ako se kamera, dio snimke izbriše i pusti se recimo onaj prvi izlazak po novine u 9 ili na gablec, onda se praktički s tim snimkama može manipulirati', zaključuje Mijalić. S nabavom nove vozne flote sve je u redu, poručuju iz pošta. Žalbi ponuđača na natječaj kažu nije bilo, a svoje želje anketom su izražavali čak i poštari. 'Izjave koje smo čuli su zapravo rezultat pokretanja interne istrage protiv gospodina Jadranka Mijalića. On je kao nadležni član Uprave hrvatskih pošta svojedobno potpisao iznimno štetan ugovor o nabavci vozila', ističe Višeslav Majić iz Hrvatskih pošta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene