Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Zmajlović

'Nisam u nikakvim odnosima s Petrom Pripuzom. Nisam pogodovao tvrtki Cezar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"A zašto? Imate brojke, a ne znate zbrajati", bio je ministrov odgovor na pitanje planira li podnijeti ostavku.

Gostujući u emisiji javnog radijskog servisa, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović nije htio komentirati USKOK-ovu akciju Agram u kojoj je na meti istražitelja, među ostalim, i gospodarenje otpadom, odnosno davanje tvrtki Petra Pripuza da zbrinjava glomazni otpad Grada Zagreba bez javnog natječaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Agram "Pa ne gleda se u svaki kamion, dođe drugi i to zatrpa. U čemu je problem?": Na suđenju za pogodovanje Pripuzu preslušane tajne snimke Milana Bandića Milan Bandić \"skliznuo\" novinarima - 3 Izašao na stražnji izlaz I dalje se čeka odgovor: Tko je i zašto bio prijetnja sigurnosti Milanu Bandiću u zgradi najvećeg suda u Hrvatskoj?

Novinarka je ministra upitala u kakvim je odnosima s kraljem otpada Petrom Pripuzom.

'U nikakvim odnosima, apsolutno nikakvim', odgovorio je ministar.

'Ne znam zaista ništa o tome (kupovini tvrtke Eko flor). To nema veze ni sa time što živim u gradu Jastrebarskom. U trenutku kad sam bio gradonačelnik u gradu, on nije bio vlasnik te tvrtke. Pa da i je, radilo se o javnom natječaju gdje se javljaju, na transparentan način, tvrtke koje su nudile uslugu koncesioniranja, dakle, koncesije za sakupljanje otpada (koju je na javnom natječaju dobila tvrtka Eko flor koja tada nije bila dio CIOS grupe)', odgovorio je ministar na tvrdnju, odnosno pitanje novinarke kako je u njegovom Jastrebarskom Pripuz dosta dobro prošao te da je kupio tvrtku Eko Flor koja je kupila Komunalac .

'Teme se vrte godinama i traže postupanje nadležnih institucija'

Ministar je rekao i da ni na koji način nije pogodovao njegovoj tvrtki Cezar niti sklapanju poslova s Gradom Zagrebom, odnosno gradonačelnikom Milanom Bandićem.

'Inspekcija Ministarstva nije pronašla ništa sumnjivo u poslovanju Grada i tvrtke Cezar jer to i nije u njezinoj nadležnosti', poručio je Zmajlović. Ministar je rekao i da stotinjak tvrki u Hrvatskoj ima dozvolu za takvu vrstu posla, kao i da ga je mogla raditi i Čistoća s obzirom na 'kapacitete, broj ljudi i resurse kojima raspolaže'.

Zmajlović je dodao kako Ministarstvo zaštite okoliša i inspekcija zaštite okoliša više od godinu i pol dana provode akciju Velika Čistka. Riječ je o akciji usmjerenoj na uvođenje reda u gospodarenje otpadom, a postupanjem inspekcije u gradu Zagrebu dovedeno je do toga, rekao je ministar, da je 'grad Zagreb, nakon godina rada bez dozvole, donio plan gospodarenja otpadom te da su unesene izmjene u prostorni plan koje su preduvjet da se taj posao u gradu realizira'.

'Zar hrvatski ministri moraju obavljati nuždu u kafićima preko puta?'


Još jednom ministar je ponovio kako je njegovo ministarstvo preseljeno u zgradu Zagreb Tower radi uštede. Također, tvrdi da zamjenik ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode Goran Heffer nije zatražio razrješenje jer se ne slaže s preseljenjem u nove prostorije, već da je otišao iz osobnih razloga, te da je odlazak najavio u ožuku.

Ministar je odgovorio i na pitanje namjerava li podnijeti ostavku. ' A zašto? Imate brojke, a ne znate zbrajati', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene