Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva imao je nezgodu prilikom polijetanja sa zagrebačkog aerodroma.


Pri polijetanju zrakoplova MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva jutros na Plesu dogodila se manja nezgoda kada je ptica uletjela u motor zrakoplova koji se potom ugasio pa ga je pilot prisebnom i brzom reakcijom spustio na pistu, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

>> Potpisan ugovor o remontu hrvatskih MiG-ova u Ukrajini

Vezani članci MIG-21, ilustracija (Foto: Pixsell,Davor Puklavec) Moguće su detonacije: Vojska upozorava na aktivnosti nad četiri županije i Gradom Zagrebom Slika nije dostupna MORH: MIG-ovi nad nebom do četvrtka, moguća probijanja zvučnog zida

Pilot je zbog što bržeg zaustavljanja izvukao kočeći padobran te na kraju piste skrenuo na spojnicu između prilazne staze i piste kako ne bi ometao redoviti civilni promet. Na mjesto događaja, u skladu sa sigurnosnim procedurama, došla je i vatrogasna ekipa. Zrakoplov je odvučen u radionicu, a materijalna šteta se utvrđuje.

Tijekom tog događaja, prilikom redovite provedbe letačkih zadaća Eskadrile borbenih aviona iz sastava 91. zrakoplovne baze, nije bilo ozlijeđenih, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook