Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrane Ante Kotromanović i direktor ukrajinske kompanije Dmitrij Aleksandrovič potpisali su danas ugovor o remontu hrvatskih MiG-ova i kupnji polovnih aviona.


Hrvatska će svoje stare MiG-ove na remont poslati u Ukrajinu. Ministar obrane Ante Kotromanović i direktor ukrajinske Državne kompanije za izvoz i uvoz robe i usluga vojne i posebne namjene 'UKRSPECEXPORT' Dmitrij Aleksandrovič potpisali su danas ugovor o remontu postojeće MORH-ove eskadrile i kupnji polovnih MiG-ova 21.

>> Remont hrvatskih borbenih zrakoplova MiG-21 obavit će Ukrajinci

Vezani članci Slika nije dostupna Potvrđena optužnica bivšem vojnom načelniku zbog traženja mita za remont MIG-ova Slika nije dostupna I Rusi nam se smiju: 'Hrvati su kupili 'LEGO' MiG-ove koji - ne lete!'

'U ugovoru koji je osiguran jamstvima jasno su uvjetovani rokovi izvođenja radova vodeći računa o funkcioniranju Oružanih snaga', stoji u priopćenju Ministarstva obrane.

Odluka o odabiru izvođača remonta donesena je 10. lipnja i tada je odabrana spomenuta ukrajinska kompanija.

'U provedenom postupku ugovaranja remonta i nabave za ukupno 12 borbenih zrakoplova MiG 21, sukladno Uredbi o javnoj nabavi za potrebe obrane i sigurnosti, ovlašteno Povjerenstvo MORH-a ocijenilo je ukrajinsku ponudu kao povoljniju te je u skladu s navedenim donesena i odluka o odabiru izvođača', navode u MORH-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook