Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odluka Ive Sanadera da se vrati u Sabor dovela je do opće mobilizacije HDZ-a.


Nakon sinoćnjeg sastanka s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor u Zagrebu, sve županijske i gradske organizacije obratile su se medijima dajući potporu aktualnoj predsjednici Vlade i ograđujući se od nekadašnjeg premijera.

Vezani članci Policija, ilustracija Drama u Varaždinu: Provalili u trgovinu pa pokušali pregaziti policajce, jedan je zapucao. Traga se za počiniteljima Prodajni salon Varteksa na Horvaćanskoj cesti U Varteksu kasne plaće za 1000 radnika: "Naravno da smo svi zabrinuti, ali uvjereni smo u uspjeh", "Nemamo nikakvu namjeru zatvoriti kompaniju, radna mjesta su nam prioritet"

Unatoč nagađanjima i kritikama oporbe, većina u Saboru je, tvrde osigurana. Upozoravaju da bi prijevremeni izbori znatno usporili gospodarski oporavak i ulazak u Europsku uniju. Ivo Sanader kojeg, poručuju iz HDZ-a, očito podržava i SDP svojim djelovanjem, osim rušenja Vlade, želi i zaustaviti premijerkinu borbu protiv korupcije.

'HDZ gleda i na povratak Ive Sanadera u Sabor. Smatramo da razlozi tog povratka nikako nisu usmjereni ka boljitku RH i građana, nego su u pokušaju unošenja razdora u HDZ i rušenje Vlade, u pokušaju usporavanja pregovora s EU, i naravno u zaustavljanju programa borbe protiv korupcije', naglasio je Gordan Jandroković.

'Uvijek sam podržavao HDZ i njegovog predsjednika. Tako i danas radim', rekao je Stjepan Fiolić. 'Ovo je potpora politici hrvatske Vlade, posebno našoj predsjednici Jadranki Kosor, koja hrabro i odlučno predvodi programe', dodao je u Splitu Kruno Peronja.

'Ja sam bio prijatelj Ive Sanadera i ostajem prijatelj Ive Sanadera, ali ja sam bio član HDZ-a i ostajem član HDZ-a', pojasnio je Jerko Rošim.

'Mi ga gledamo kao novog hrvatskog judu koji je u najtežim trenucima za hrvatsku državu, kada je bila kriza u vrhuncu napustio RH i ostavio nas na cjedilu. Takvi nam više ne trebaju', smatra Josip Đakić.

'Najbolja potvrda te čudne veze između Sanadera i SDP-a je svjedočenje pred istražnim povjerenstvom i odnos SDP-a prema odbjeglom premijeru, prema pobjegulji', pojasnio je u Virovitici Tomislav Ivić.

>> 'Naravno da podržavam Jadranku Kosor'

'Ne može nas ništa poljuljati, mi smo čvrsti, ovo je samo politička igra, koja nije samo politička, ona je i osobna jer se neki žele zaštititi i spasiti. Većina u Saboru je neupitna, da li jedan vise ili manje neće uopće dovesti u pitanje funkcioniranje Sabora i većine u Saboru', rečeno je u Varaždinu.