Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivo Sanader odgovorio je na prozivanje od strane predsjednika Stjepana Mesića.


'Predsjednik Mesić je započeo, a izgleda i završava svoj mandat vicevima i lažima', tvrdi Ivo Sanader.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović Predsjednik Milanović objavio filmske plakate i kratko poručio: "Pa ti biraj" Slika nije dostupna Sanader: 'Mesić je privržen Hrvatskoj'

Izjavio je  to jutros novinarima na Mirogoju prilikom polaganja vijenaca u počast prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader. Mislim da mu je puno bolje i pametnije da ne priziva često USKOK, jer bi taj USKOK uskoro mogao uskočiti među njega i njegove', rekao je Sanader. Rekao je da je došao odati počast prvom predsjedniku hrvatske države i HDZ-a, istaknuvši da Franjo Tuđman ostaje zlatnim slovima zapisan u hrvatsku povijest i tu činjenicu ne može nitko umanjiti.

>> Mesić: USKOK treba ispitati Sanadera i Polančeca

>> Mesić: U crkvene poslove nikad se nisam miješao

'Ima naravno kritičara - to je demokratsko pravo da kritiziraju određene njegove poteze, međutim, ono što ostaje trajno, to je hrvatska država, sloboda i međunarodno priznata i afirmirana Hrvatska', izjavio je Sanader novinarima na Mirogoju. Ivo Sanader bio je u izlaslanstvu Predsjedništva HDZ-a, koje je jutros položilo vijenac na grob Franje Tuđmana na Mirogoju, u povodu 10. obljetnice njegove smrti.

Mesić samo pozdravio Sanadera

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na novinarski upit da komentira izjavu bivšeg premijera Ive Sanadera da ne zaziva USKOK jer bi mogao 'uskočiti među njega i njegove', kratko je poručio: 'Pozdravite ga.' Mesić je to danas izjavio u Leksikografskom zavodu 'Miroslav Krleža' na predstavljanju 11. sveska Hrvatske enciklopedije. (Hina)