Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepucavanja

'Mesić zaboravlja isticati važnost pada komunizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prepucavanja glavnog urednika Glasa Koncila, Ivana Miklenića, sa predsjednikom Stjepanom Mesićem nastavljaju se i u najnovijem njegovom komentaru, povodom izjave Komisije Iustitia et pax o negacionizmu.

Osvrćući se na 20. obljetnicu pada Berlinskog zida i načinu na koji su taj događaj i njegov značaj popratili mediji u Hrvatskoj, Miklenić je zaključio kako niti jedan medij u nas nije adekvatno objasnio što je taj događaj značio i za Hrvatsku. Prozvao je i političare za indiferentnost prema tom važnom povijesnom događaju te sustavno marginaliziranje strahota komunizma u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi komentar Glas Koncila: Arhitekti Jugoslavije žele ju ponovno ostvariti Slika nije dostupna Komentar na akciju sindikata Glas Koncila: Referendum se već dogodio

>> Miklenić: Nisam Mesića nazvao veleizdajnikom

Ipak, Miklenić je spomenuo i otkrivanje spomenika padu Berlinskog zida u Zagrebu, na inicijativu njemačkog veleposlanstva, kojem je prisustvovao i predsjednik Mesić. 'Predsjednik je priznao da je pad Berlinskoga zida imao utjecaja i na jačanje pluralizma u Hrvatskoj, ali je odlučno stao u obranu jugoslavenskoga modela komunizma rekavši: 'No, za nas, s izuzetkom ipak ograničenoga broja političkih zatvorenika (...) granice su već odavno bile otvorene, slobodno smo putovali, a mada smo živjeli u jednopartijskom, po svojoj prirodi autoritarnom režimu, uživali smo na mnogim područjima slobode o kojima se na istoku Europe moglo samo sanjati', prešućujući sva komunistička krvoprolića, zločine, gaženja ljudskih prava i uskraćivanja slobode', piše Miklenić u svojem komentaru.

'Nekom je stalo da mladi bolje poznaju 'partizanske epopeje''

Mesića je potom i prozvao da je uzalud potratio još jednu priliku da 'progovori o važnosti oslobođenja hrvatske nacije od svih natruha komunističkog totalitarizma'. 'Zar je onda čudno što je javna televizija, baš neposredno uz spomen na pad Berlinskoga zida, počela reprizirati seriju partizanskih filmova počevši sa Sutjeskom!? Očito je nekome veoma stalo da mladi naraštaji bolje poznaju tzv. 'partizanske epopeje' negoli junaštva hrvatskih branitelja o kojima se uglavnom ili ne snimaju filmovi ili snimaju takvi filmovi u kojima su hrvatski branitelji ili ljudske karikature ili zločinci', zaključio je Miklenić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene