Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borba protiv organiziranog kriminala i terorizma tema je konferencije šefova država jugoistočne Europe koja se u ponedjeljak održava u vojvođanskom mjestu Karađorđevo u blizini hrvatske granice.


U radu konferencije sudjeluje i predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić. Domaćin je srbijanski predsjednik Boris Tadić, a od osam najavljenih šefova država izostao je samo bugarski predsjednik Georgi Prvanov.

Vezani članci Slika nije dostupna Bandić: 'Antifašizam znači biti slobodan i biti čovjek' Slika nije dostupna Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu

Konferencija se održava iza zatvorenih vrata, a na konfereciji za novinare bit će predstavljen završni dokument - deklaracija u kojoj se poziva na regionalnu suradnju u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma.

Skup se održava u poznatom bogatom lovištu Karađorđevu koje se sada nalazi pod kontrolom srbijanske vojske, a u novijoj povijesti poznato je kao mjesto u kojem je politički i državni vrh bivše Jugoslavije često donosio i sudbonosne odluke.