Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri nova generala

Mesić promaknuo i odlikovao pripadnike Oružanih snaga RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prigodi Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske 28. svibnja, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić odlikovao je i pohvalio te promaknuo 422 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćio je danas Ured predsjednika Republike.

Na prijedlog Povjereništva za vojna odlikovanja i priznanja, a na prijedlog ministra obrane, odlikovan je 231 pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske te pet postrojba. Redom bana Josipa Jelačića za osobite vojne zasluge u ustroju i razvitku Oružanih snaga Republike Hrvatske odlikovano je 20 pripadnika, Redom Hrvatskoga križa za sudjelovanje u Domovinskom ratu, pri čemu su bili i teško ranjeni, odlikovana su dvojica pripadnika, Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku odlikovano je 46 pripadnika, a 163 pripadnika Oružanih snaga odlikovani su Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić razriješio Lucića, privremeni načelnik Slavko Barić Slika nije dostupna 'Biskup Jezerinac ne podliježe Zakonu o službi u oružanim snagama'

Redom bana Josipa Jelačića za iskazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo njihovih pripadnika tijekom Domovinskog rata odlikovane su Bojna za specijalna djelovanja Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, Vojno-obavještajna bojna Hrvatske kopnene vojske, Pukovnija vojne policije Hrvatske kopnene vojske, Gardijska motorizirana brigada Hrvatske kopnene vojske i Gardijska oklopno-mehanizirana brigada Hrvatske kopnene vojske.

Mesić pohvalio vojnike

Na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Stjepan Mesić pohvalio je 'za natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća' brigadira Zlatka Ferenčevića, pukovnike Stjepana Romšića i Vedrana Grublješića te poručnika fregate Nenada Kontrija.

Na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Stjepan Mesić redovito i izvanredno promaknuo je 187 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Brigadni general Vlado Bagarić redovito i Dragutin Repinc izvanredno promaknuti su u čin general bojnika, a brigadiri Ivan Beneta, Blago Dujmović, Mladen Mikolčević i Alojz Tomašević redovito u čin brigadnoga generala. Kapetani fregate Ivo Rafaneli i Goran Žanko redovito su promaknuti u čin kapetana bojnog broda. Pukovnica Sunčana Vukelić redovito je promaknuta u čin brigadirke, a pukovnici Stanko Čavar, Siniša Jurković, Goran Klanac, Miroslav Kranjčec, Vilko Klasan, Ivan Jušić, Bruno Pecirep, Ivan Peretin, Zdravko Perajica i Eugen Njari u čin brigadira.

Redovito su promaknuti tri kapetana korvete u čin kapetana fregate, 31 bojnik u čin pukovnika, jedan poručnik bojnog broda u čin kapetana korvete, sedam satnica u čin bojnice i 36 satnika u čin bojnice i bojnika, dva poručnika fregate u čin poručnika bojnog broda, pet natporučnica u čin satnice i 25 natporučnika u čin satnika, tri poručnika korvete u čin poručnika fregate, 20 poručnica u čin natporučnice i 33 poručnika u čin natporučnika. Izvanredno su promaknuti i dvojica satnika u čin bojnika te jedan natporučnik u čin satnika, priopćio je Ured predsjednika Republike. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene